Damir Krajač/Cropix
PLAN ZA ZAVRŠNICU

Koga će Bišćan koristiti do kraja sezone? Mora biti oprezan, Dinamo je prevelik klub za takve priče

Modri će igrati i protiv momčadi koji još nisu definirali svoj konačni status u HNL-u
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. svibanj 2023. 15:35

Ako ga je i bilo, stres u Maksimiru je nestao. Modri su obranili naslov prvaka i sad do kraja sezone Igor Bišćan može provjeravati i one igrače koji su tijekom sezone imali manju minutažu. Naravno, podrazumijeva se da bi priliku mogli dobiti i mladi plavi dečki, Igor ih je uostalom koristio u ovih pet utakmica koje je proveo na klupi Modrih.

Fran Topić je čak na Poljudu, u utakmici koja je donosila naslov prvaka startao u udarnoj postavi, a participirao je i na ostače četiri utakmice pod Bišćanovom palicom. Priliku su dobili i Gabrijel Rukavina protiv Lokomotive, te Moreno Živković protiv Slaven Belupa. Hoće li do konca HNL-a kod Bišćana neki minutažu dobiti Gurlica, Vrbančić, Lukanić? Hoće li u samoj završnici više koristiti Bočkaja, Menala, Bulata...?

Bilo bi nekako logično da u ovoj komotnoj i komfornoj situaciji kad je naslov arhiviran Bišćan koristi dečke iz nazovimo ga ‘drugog ešalona‘. Konačno, tako može i provjeriti svoje snage pred slaganje momčadi za slijedeću sezonu.

Do kraja prvenstva Dinamo još igra na gostovanju igra s Osijekom i Rijekom, te u Maksimiru s Šibenikom, te u posljednjem kolu s Goricom. Dakle, kao što vidite, s klubovima koji još nisu definirali svoj konačni status u HNL-u. Rijeka i Osijek, iako im dobro ide, još nisu osigurali svoj nastup u europskim natjecanjima slijedeće sezone.

A što tek kazati o Šibeniku i Gorici koji se grčevito bore za ostanak u HNL-u. Tako da Bišćan mora biti oprezan kako se nakon svega ne bi pričalo da je Dinamo miksanjem sastava utjecao na regularnost prvenstva. Dinamo je preveliki i preozbiljan klub da bi si dozvolio tako nešto. Ali sigurni smo da Igor Bišćan o tome vodi računa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 02:28