Mladen Vedriš i Franjo Gregurić
 

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
DINAMOV SKUPŠTINAR:

‘Koliko god je Mamić napravio štete, najviše sebi svojom glupošću, teško ćemo naći nekoga kvalitetnijeg‘

Bivši hrvatski premijer Franjo Gregurić je komentirao podjele i novu eru maksimirskog kluba
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2023. 07:02

Dinamo je na Maksimiru održao novu skupštinu kluba. Na njoj su odabrani novi Izvršni i Nadzorni odbor kluba koji proteklih mjeseci nisu ni postojali. Damir Zorić i ljudi okupljeni oko njega nisu se pojavili, a trojica koji su bili uz njega su ipak odlučila otići na Skupštinu i priključiti se Mirku Barišiću.

Tako je i ova Skupština pokazala duboke podjele u Dinamu, a situaciju je za N1 komentirao Franjo Gregurić, koji je od 1991. do 1992. godine bio hrvatski premijer, a sada je član Skupštine Dinama. Gregurić smatra da ovo nije kraj podjelama i drami u Dinamu.

- Mislim da nisu prestale podjele. Trebat će još vremena da se sve primiri. Ne možete ove ljude koji su ostali na drugoj strani proglasiti onima koji ne vole Dinamo i ne žele dobro klubu. Jedan dio želi dobro, ali trebalo je napraviti odmak od bivše politike - rekao je Gregurić.

Uslijedilo je pitanje znači li ovo kraj Zdravka Mamića.

- Bit ću iskren, koliko je Mamić napravio štete, uglavnom sebi svojom glupošću, radom i ponašanjem, toliko je imao odličan nos kad se radilo o izboru i prodaji igrača. To nitko nije radio kvalitetnije od njega i bojim se da će se teško naći netko tko tako radi - rekao je Gregurić pa dodao:

- Ne želim reći da je potreban Mamić nakon Mamića, već čovjek koji će poštivati zakone i kvalitetno pripremati, školovati i dovoditi igrače. Dinamova škola mora biti funkcionalnija. To se traži od Uprave da bude ozbiljnije, posebno od Šimića. Uvjeren sam da će krenuti nabolje. Šimiću je namijenjena nova era, ali ne ovisi samo o njemu kakva će ona biti. Ovisi i o Upravi te gospodinu Barišiću kao predsjedniku kluba - zaključio je Gregurić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 05:45