Martin Baturina

 DAMIR SENCAR Afp
PREVAŽAN IM JE

Koliko taj dečko vrijedi Dinamu.... Modri sa svojom desetkom ili bez njega jednostavno nisu ista momčad

Treba i to reći - Dinamo je i ovoga puta mogao ostati bez dva boda. Opet je bilo padova u igri.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. siječanj 2023. 12:23

Kao voda žednom trebala je pobjeda Dinamu nad Lokomotivom. U ovim turbulentnim danima, kad su se nad Maksimirom nadvile crne sjene i kad su u prvom planu klupski uredi a ne teren, i kad je iza Dinama bio neodlučeni rezultat s posljednjeplasiranom Goricom, tri boda su bila imperativ za plavi klub. Ne samo zbog činjenice da se održi bodovni razmak nad Hajdukom, već zbog toga da svlačionica ne uroni u vrtlog negativnih vibracija. Stvarno je vladala ogromna neizvjesnost kad se radi o izgledu plave momčadi, mnogi su se pitali s kakvim gardom će izaći na sudar s Lokosima. Trener Čačić je očito uspio dobro pripremiti utakmicu jer su od prve sekunde njegovi dečki startali žestoko, s iznimno izraženom željom, bili su borbeni, ali i razigrani. Dobar je to znak pred nastavak prvenstva, znači da su neposredni proizvođači uspjeli zadržati prisebnost u vremenima kad to baš i nije lako s obzirom na sva ova događanja.

Sat vremena gledali smo zaista dobar Dinamo. Onda je stigao pad u igri, trener Čačić ga je objasnio kao nedostatak energije zbog činjenice da su njegovi dečki igrali visoko. To znači da su se dosta trošili.

Zadovoljstvo Baturine

Ipak, padovi u igri ne bi trebali biti previše na programu u nastavku prvenstva jer i protiv gradskog suparnika se moglo dogoditi da budu uzrok gubitka bodova, Čabrajina momčad nije bila daleko od poravnanja. Sve bi, naravno, bilo posve drukčije da su Modri umjesto vratnica i grede pogađali mrežu, tada bi sve davno bilo riješeno i ne bi ušlo u neizvjesnu završnicu.

Vidjeli smo u subotu koliko je značio povratak u momčad mladog Martina Baturine. S njime je vezna linija dobila na kreaciji, a nedostatak iste bio je najveći problem protiv Gorice. Modra desetka odigrala je dobru utakmicu, na sve se još nadodao i pogodak. Modri nisu isti s Martinom Baturinom i bez njega...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Zahtjevna je bila utakmica, ali držim da smo igrali dobro. Možda smo posljednjih dvadesetak minuta pali, a ostali smo na kraju i s igračem manje. Najvažnija su tri boda. Nego, zahvaljujem se Špikiću na asistenciji, a blagodat je igrati s Ademijem i Mišićem - kazao je Baturina, koji bi ovog proljeće trebao igrati bitnu ulogu.

Modri će u sljedećem kolu morati igrati bez Mišića u Koprivnici, zaradio je dva žuta kartona protiv Lokosa. Na njegovo mjesto će gotovo sigurno Arijan Ademi. A tko će u udarni sastav umjesto Mišića ima Čačić vremena odlučiti, nekako se nameće da bi to mogao biti Marko Bulat. Na startu sezone u odličnom izdanju pokazuje se Stefan Ristovski. Bio je najbolji Dinamov igrač u subotu, a zabio je i toliko čekani otvarajući pogodak.

- Čestitam momcima na pobjedi do koje smo došli strpljivom igrom, dominirali smo većim dijelom utakmice. Lokomotiva je opet bila težak protivnik, kao i uvijek, pogotovo na ovako dobrom terenu kao što je Maksimir.

Velika podrška navijača

Bio mu je to tek drugi pogodak u Dinamovom dresu, prvi je zabio Istri 1961 u Puli, kad je u samoj završnici zabio na praznu mrežu. Gol Lokomotivi je poseban, prvi pred maksimirskom publikom.

- Ne zabijam puno, a neopisiv je osjećaj zabiti pred sjeverom, pred svojim navijačima. Hvala još jednom svima koji su došli na utakmicu po ovakvim uvjetima, po hladnoći, bili su nam velika podrška. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i siguran sam da ćemo doći do cilja.

Istaknuo je i važnost pobjede nad Lokosima...

- Mislim da će se sad sve to zakotrljati. Znate, svaki je protivnik vrlo težak, Dinamo je svima motiv. Igrao sam protiv Dinama i znam kako se osjećaju naši protivnici kad istrče protiv Dinama. Dinamov je dres izuzetno težak, pritisak je velik, ali moramo biti strpljivi i ići iz utakmice u utakmicu. Imamo sad vremena odmoriti se za sljedeću utakmicu, znamo koji su naši ciljevi i vjerujem da ćemo ih ispuniti - zaključio je veliki borac, pravi ratnik Ristovski.

Ono što fali Dinamu jest igra u špici napada. Bruno Petković se polako vraća, ali pitanje je hoće li biti spreman za sraz u Koprivnici. Josipu Drmiću u ove dvije startne utakmice nikako nije išlo. No, trener Ante Čačić vjeruje i njega, drži da će se Drmić razdrmati.

- Drmić se jako trudi, treba mu se otvoriti, treba doći do jedne lopte koju će pospremiti u mrežu. Trči puno, traži loptu, trudi se... Nagradit će ga taj trud - kaže Dinamov trener Ante Čačić.

Nakon pobjede nad Lokomotivom, definitivno se lakše diše u Maksimiru...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 01:10