Željko Kopić

 RONALD GORSIC/CROPIX
NAJAVA DERBIJA

Kopić o Drmiću, Kaliniću, Livaji i Petkoviću: ‘Atmosfera prema njemu nije bila prava, nije mu lako...‘

‘Mi imamo kvalitetu. Na Rujevici dođe Ademi i zabije ga. Ali, kvalitetu treba opravdati‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. travanj 2022. 12:19

Dan uoči velikog derbija, odgođene utakmice 7. kola HNL-a između Hajduka i Dinama na redu su obraćanja medijima. Prvi je na Maksimiru pred novinare izašao Dinamov strateg Željko Kopić

- Poštujemo Hajduk kao i svakog ostalog protivnika, a o zdravstvenom statusu - nema Menala i Bulata, do utakmice ćemo vidjeti za ostale. Franjiću je bolje, treba još liječnička služba donijeti svoju odluku o njegovom nastupu - rekao je Kopić u uvodu.

Dinamo ide na Poljud sa 7 bodova prednosti...

- Mi smo tih 7 bodova prednosti zaslužili radom, kvalitetom i doprinosom svih igrača. Situacija je sada bolja nego u nekom drugom trenutku, ali nam ne garantira ništa. Tih 7 bodova je dobro, ali ima još dovoljno do kraja i mi moramo dati maksimum da privedemo prvenstvo kraju.

Kakav Dinamo možemo očekivati?

- Teško je pripremati utakmicu na remi, idemo je dobiti. Igrali smo prošli derbi naprijed s Oršićem, Petkovićem i Emrelijem, a ako to netko doživljava defenzivnim, dopuštam to. Nije bilo golova, ali i jedni i drugi su nastojali doći do pobjede.

Bi li pobjeda Dinama bila ogroman korak prema tituli?

- Pobjeda bi bila ogroman korak prema tituli, ali ima još dovoljno utakmica, a svaka utakmica ima svoje zamke, mi smo to većinom dobro odrađivali i trebamo tako nastaviti. U ostalim utakmicama isto moramo biti na pravoj razini.

Hoće li Emreli sljedeći put kad bude igrao pod ozljedom to i prijaviti?

- To je pravo pitanje, treba li igrač prijaviti ozljedu. S jedne strane to je ekstrapozitivno, da igrač s problemom želi dati nešto za klub. Vidim Emrelija da se diže, sve je bolji, sve ono što sam pričao da nije izgledao dobro... On je sad u boljem stanju nego što je bio, a ovo je samo još jedna stvar koja mi potvrđuje ono što vidim, da svi žive za uspjeh kluba, za naslov, i za dati sve od sebe u svakoj utakmici.

Pritisak?

- Što je pritisak kad radiš u Dinamu? Svi igrači imaju kvalitetu. Evo, na Rujevici, dođe Ademi u 16 metara i zabije gol. Ta kvaliteta, taj gard i pobjednički mentalitet je bitan. I to je naša jaka karta, ali to u svakoj utakmici treba opravdati na terenu. Nije to lako igračima ako nisu u top-stanju. Na primjer, ne možemo sada očekivati od Ivanušeca da će riješiti utakmicu, ali kad se zbroje imena, to je naša snaga.

Kalinić i Livaja?

- To su dva igrača s kvalitetom, sigurno da trener Hajduka gleda tko mu je najbolja opcija. Zdravlje i forma diktiraju dosta toga. Ne bih ulazio u analize Hajdukovog sastava, mi gledamo sebe. Sastav Hajduka vidjet ćemo na početku utakmice. Atmosfera? To je nešto što svi igrači vole. Tako je bilo i protiv West Hama i u Sevilli i na prošlom derbiju u Splitu. To je poticajno za nogomet, a tako i za nas.

Hajduk?

- Odigrali su dobrih utakmica, imali i manji pad. To sve ovisi o formi i stanju igrača. Mi svi vidimo da je to sve idealno u nekom sastavu, ali to je tako samo u Football Manageru. Ovdje su ljudi koji nose svoje emocije, zdravstveni status, formu... Trenerima treba ostaviti da pripreme utakmicu, a na nama je da igramo dobar nogomet i da odgovorimo zahtjevima. Hajduk će ući u utakmicu s visokom energijom, intenzitetom i pritiskom u prvih 15 minuta. To je klasika, nije se tu ništa promijenilo, na to moramo biti spremni. Idemo igrati nogomet, nametnuti se, biti pravi...

Drmić?

- Ja odgovaram kao i zadnji put na pressici. Josip Drmić je dobar igrač i vidjet ćemo što će biti s njime kada krene prijelazni rok. A hoću li ja biti trener Dinama? Vi ste tu da pišete, svatko će pisati ono što misli da treba pisati. Ja sam trener Dinama. Jedan dan, 101 dan ili 1001 dan, ja radim taj posao i želim ga raditi najbolje što znam. Najbitnije mi je da znam da sam dao sve od sebe za klub.

Petković?

- Bruni nije lako, atmosfera na zadnjoj utakmici prema njemu nije bila prava. Od Brune su visoka očekivanja, od navijača, kluba, svih nas. Ali, Bruno dobro radi, daje se... Svaki igrač prolazi kroz periode kad je dobar, čudo, spektakl, a prolazi i kroz blato. A ako si se spreman moliti za kišu, moraš prihvatiti i da će biti blata. Na njemu je da kroz 5, 55 ili 95 minuta bude pravi.

Krovinović?

- Dobar igrač, on daje ton igri, može kvalitetno usmjeravati prema naprijed. A mi - timskom igrom i dobrim funkcioniranjem moramo napraviti da budemo bolji od protivnika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 08:21