DAMIR KRAJAC Cropix
KRAJ POSUDBI

Kreće velika borba u Dinamu, čitava sila igrača se vraća u Maksimir, evo koga će sve na raspolaganju imati Bišćan

Povratnici s posudbe pojavit će se na početku priprema 19. lipnja u Maksimiru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. lipanj 2023. 22:03

Dinamo se odjednom pojačao s deset igrača! Šalimo se naravno, ali Igor Bišćan bi na pripreme koje startaju 19. lipnja trebao krenuti s desetoricom koja su prošle sezone bili na posudbama. To su Antonio Marin, Sandro Kulenović, Mahir Emreli, Marko Tolić, Niko Janković, Mario Ćuže, Bartol Barišić, Jakov-Anton Vasilj, Marko Soldo i Petar Sučić! Svi se oni vraćaju u Maksimir i kreću u borbu za svoje pozicije u Dinamu. Naravno, ne znači da će svi oni uspjeti uhvatiti povjerenje trenera, neki od njih bi mogli opet na posudbe, ali izgledno jest da će neki i ostati u Bišćanovom rosteru.

Ćuže među kandidatima

Kao što vidite, dogodilo se ono o čemu smo i pisali proteklo vrijeme, jer su takve informacije i stizale iz plavog doma. Osim što se pričalo o tome da će se roster popunjavati s nekim stranim igračima, a jedan je već stigao, radi se o francuskom stoperu Maximeu Bernaueru, stalno je u zraku lebdjela priča “momčad ćemo popunjavati unutarnjim rezervama”. E pa, ova desetorica su svakako to unutarnje rezerve, igrači koji su prošlu sezonu odradili na posudbama, očito jako dobro, po ukusu trenera Igora Bišćana koji ih je u suradnji s Dariom Šimićem odlučio vratiti u plavi dom.

Antonio Marin i Niko Janković se vraćaju iz Rijeke. Marin je igrao dobar nogomet na Rujevici, zabio je tri pogotka i asistirao jednom. Ne, nisu to neke značajne brojke, ali bio je zapažen u mnogim okršajima, donosio je napadačku silinu Neveri s Kvarnera. Niko Janković je također odradio finu sezonu, napredovao je, mogao bi biti zgodna nadopuna vezne linije Modrih. Možda je poziv za povratak u Dinamo i odlazak na pripreme velika prilika za Sandra Kulenovića. Mnogo se pričalo pred ljetni mercato da bi Dinamo mogao dovesti Matiju Frigana ili Žana Vipotnika, ali ta priča je zastala, apetiti njihovih klubova su bili preveliki, za sada. Međutim, možda Modrima i neće trebati investirati u napadače, možda će se baš Kulenović dokazati Bišćanu, imao je odličnu sezonu u Lokomotivi, ukupno je zabio 12 golova i 6 puta je asistirao.

Vratili su Modri još jednog napadača, mladog Bartola Barišića (20), koji je posudbenu sezonu odradio u Domžalama, bio je također golgeterski raspoložen, ukupno je zabio 9 golova uz jednu asistenciju. Jesu li Kulenović i Barišić napadači koje će u konačnici izabrati Bišćan? Vidjet ćemo na pripremama koje slijede. Mario Ćuže je bio zaista sjajan u prvaku BiH, mostarskom Zrinjskom, išlo mu je sve od noge, ukupno je zabio 11 golova i 10 puta je asistirao. On je svakako jedan od onih koji bi mogao uhvatiti Bišćanovo povjerenje na pripremama i ostati u plavom rosteru. Kad smo već kod Zrinjskog, iz tog kluba se vraća defenzivni veznjak Petar Sučić. Defenzivni veznjak je i Marko Soldo koji je igrao u Šibeniku.

Emrelijeva dva u Konyasporu

Vratio se i Azer Mahir Emreli, još jedna napadačka opcija kojem nije išlo po planu u Konyasporu. Zabio je tek dva pogotka, nije puno igrao, eto mu prilike da u plavom domu zaboravi probleme u Turskoj, te se moguće pokaže Bišćanu u pravom izdanju. Nova prilika otvara se i Marku Toliću koji je bio odličan u Mariboru, ukupno je postigao 11 golova, a imao je čak 15 asistencija. Nažalost, dogodila mu se ona priča s “panenkom” u finalu Slovenskog kupa. Njega smo uvijek gledali kao igrača koji može biti opcija za Modre, plemeniti je vezni igrač. Hoće li ovog puta uspjeti, vidjet ćemo...

Jakov-Anton Vasilj je imao probleme s ozljedom, ali je imao i svojih jako dobrih trenutaka u Lokomotivi, to je mladić koji bi baš ove sezone mogao napraviti “boom”. Ima mnoge kvalitete, stručnjaci o njemu govore sve najbolje. Eto, s ovih deset igrača skiciran je Dinamo za start priprema.

Učinak desetorice na posljednjim posudbama

Mario Ćuže (Zrinjski)

44 utakmice, 2891 minuta, 11 golova

Petar Sučić (Zrinjski)

37 utakmica, 2198 minuta, 0 golova

Marko Tolić (Maribor)

33 utakmice, 2529 minuta, 11 golova

Sandro Kulenović (Lokomotiva)

37 utakmica, 2661 minuta, 12 golova

Bartol Barišić (Domžale)

27 utakmica, 1184 minute, 9 golova

Jakov-Anton Vasilj (Lokomotiva)

23 utakmice, 987 minuta, 3 gola

Niko Janković (Rijeka)

19 utakmica, 1228 minuta, 2 gola

Antonio Marin (Rijeka)

18 utakmica, 1333 minute, 3 gola

Marko Soldo (Šibenik)

18 utakmica, 941 minuta, 0 golova
Mahir Emreli (Konyaspor)
12 utakmica, 619 minuta, 2 gola

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 15:46