Sandro Kulenović

 GORAN MEHKEK Cropix
DINAMOVCI PRED DERBI

Kulenović komentirao priče o reprezentaciji, Stojković poručio: ‘Ne mogu vjerovati, peglaju me emocije‘

"Prije nekoliko mjeseci netko mi je kazao kako bi bilo krasno igrati protiv Bayerna"
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. rujan 2024. 15:27

Pred Modrima je tjedan dana nogometnog ludila. U petak trinaestog je na rasporedu maksimirski El Croatico s Hajdukom, sljedeći utorak starta se u Ligi prvaka s Bayernom na Allianz Areni. Prije toga plavi klub je svratio u - školske klupe. Prvi dan školske godine Dinamo je obilježio na specifičan način, baš zgodno i upečatljivo. Sandro Kulenović, Luka Stojković i Maxime Bernauer posjetili su OŠ ‘Jabukovac‘, pozdravili zaigrane i vesele prvašiće, zaželjeli im sretne dane na novom koraku života, te im prigodne poklone, razne Dinamove suvenire. Vladalo je opće oduševljenje, klinceze i klinci, te njihovi roditelji fotkali su se s modrim dečkima.

- Uhvatila me nostalgija, moj prvi dan škole bio je prije sedamnaest godina, ne sjećam ga se baš, ali ovo me definitivno vraća u dane djetinjstva - kazao je Kulenović.

Nije ova škola odabrano slučajno, kraj nje je spomen ploča, kojom je obilježeno mjesto na kojemu je tadašnji Građanski odradio svoj prvi službeni trening i najavio novu eru nogometa u Zagrebu. Nakon što je završeno druženje s prvašićima, plava trojka je porazgovarala s novinarima, teme su jasno bile, Hajduk i - Bayern.

"Ne živi se od prošlosti, jedva čekam derbi u petak, vjerujem da mogu to ponoviti i da ćemo i u petak slaviti"

- Derbi je derbi, nema tu neke posebne najave. U kakvom je god stanju neka momčad, derbi se uvijek igra, kako se to kaže, na kost. Posebna je to utakmica, ne gleda se trenutačna forma, sve je moguće u derbijima Dinama i Hajduka. Mi igramo doma, na Maksimiru, u dobrom smo naletu. Svašta smo doživjeli u prošloj sezoni, imalo smo negativan niz, znamo koliko smo radili da bismo uhvatili pozitivan. Dugo ga držimo i želimo ga zadržati, nastaviti, ne želimo se vratiti u te ‘negativne vode‘. Protiv Hajduka idemo na pobjedu - pričao je Kule, najbolji strijelac Dinama i kompletnog HNL-a ove sezone.

image

Sandro Kulenović

GORAN MEHKEK Cropix

Modri su imali četiri igrača u A reprezentaciji, je li bez njih priprema za veliki derbi ipak malo poremećena?

- Dobra je stvar da je naša četvorka iz A vrste igrala u nedjelju, a ne u utorak, pa ćemo imati više vremena za pripremu.

Sandro je svojim golom presudio polufinale Kupa na Poljudu, tada je i počeo njegov siloviti uzlet. Nakon toga krenulo ga je ‘sve u šesnaest‘.

- To mi je možda najdraži gol u karijeri, prvi derbi koji sam izravno presudio. Na tu utakmicu me vežu jako lijepa sjećanja. Ali, ne živi se od prošlosti, jedva čekam derbi u petak, vjerujem da mogu to ponoviti i da ćemo i u petak slaviti.

Kako je vidio svoje kolege u A reprezentaciji?

- Prije svega, drago mi je zbog debija Petra Sučića. On je sjajan dečkom svojim radom i trudom je to zaslužio. Petko i Pjaca su igrali dobru utakmicu u nedjelju, Bati je odigrao poluvrijeme u Portugalu, to mu isto puno znači. Imamo četiri reprezentativca, to govori o snazi Dinama. Ponosni smo na naše reprezentativce.

Kulenović nije htio komentirati priče o mogućem igranju za reprezentaciju BiH

Hoće li najbolji strijelac Dinama i HNL-a uskoro biti peti?

- Nikad me nije pretjerano zanimala individualna statistika. Sigurno ću dati sve od sebe kako bi nastavio ovako, i dalje pomagao momčadi. Naravno da mi je san od malih nogu igrati za reprezentaciju, prošao sam sve mlađe selekcije od U13 do U21. Naporno ću raditi da jednom zaslužim poziv.

Ova priča o mogućem igranju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine?

- Mislim da se to ne treba komentirati.

Nakon Hajduka slijedi Bayern u Münchenu...

- Prvi nam je cilj pobijediti u derbiju, nadamo se rasprodanom stadionu. Nakon toga na Allianz Arenu idemo uživati. Zaslužili smo to svojim radom i trudom. Velika je to utakmica protiv velikog protivnika na kultnom stadionu. To su utakmice za koje živimo - zaključio je Kulenović.

image

Luka Stojković

RANKO SUVAR Cropix

A evo kako je pričao Luka Stojković...

- Ha, ja sam većinom za vrijeme škole bio van škole, zbog nogometa. Baš mi je bilo lijepo ovdje s prvašićima - sa smiješkom je kazao Luka.

Onda su naravno startale poznate teme.

- Derbi je dimenzija više od ostalih utakmica. I zbog navijača, euforije prije i nakon derbija. Držim da će navijači u petak igrati veliku ulogu. Stvarno imamo fenomenalne navijače koji nam daju ogromnu podršku. Pratili su nas i u Azerbajdžanu, zahvalni smo im na tome. Očekujem dobar derbi i Dinamovu pobjedu.

U jako smo pozitivnom nizu, nismo izgubili već skoro pola godine. Imamo ogromno samopouzdanje, poručio je Bernauer

Kako mu izgleda Hajduk?

- Znamo kakve igrače imaju. Ali mi primarno gledamo sebe. Stvarno nas ne zanima tko je s druge strane. Ako mi napravimo sve kako spada, s druge strane može biti tko god hoće! U derbi ulazimo kao vodeći na ljestvici, već sad odskačemo od drugih, ta će nas činjenica nositi tijekom derbija.

Bit će sljedeći utorak Bayern...

- Oduvijek sam nekako od stranih klubova navijao za Bayern. Dosta pratim bavarski klub. Prije nekoliko mjeseci netko mi je kazao kako bi bilo krasno igrati protiv njih u Ligi prvaka. I sad je to tu, pred vratima. Ne mogu vjerovati, peglaju me emocije. Bit će to za nas ogromno iskustvo, bit ćemo na najvišoj mogućoj sceni, nadamo se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu na Allianz Areni.

image

Maxime Bernauer u dvoboju s Livajom

ANTE CIZMIC Cropix

Luka se vratio nakon neugodnih ozljeda, pitali smo ga u kakvoj je formi na ljestvici od 1 do 10?

- Hvala Bogu, nemam nikakvih problema. Nadam se da je definitivno kraj mojim ozljedama, da ću pomoći momčadi na terenu ove sezone. U kakvoj sam formi? Eto - devet! Uvijek može bolje - zaključio je Stojković

Simpatični francuski stoper Maxime Bernauer nam je kazao da protiv Hajduka očekuje pobjedu, tri boda.

- U jako smo pozitivnom nizu, nismo izgubili već skoro pola godine. Imamo ogromno samopouzdanje. Znamo što trebamo napraviti da bismo pobijedili Hajduk. Naravno, derbi će biti zahtijevan kao i obično, ali igramo na Maksimiru, pred našim navijačima. I zato vjerujem u naš trijumf. Nakon derbija idemo u München Bayernu, sanjao sam takve utakmice još kad sam bio klinac. Kad sam dolazio u Dinamo, znao sam da će to klub koji igra Ligu prvaka. Dinamo je klub koji zaslužuje igrati ovakvu najvišu razinu natjecanja. Zaslužuje to - kazao je Bernauer

Linker
09. rujan 2024 15:27