DAMIR KRAJAC/CROPIX
BIVŠI KAPETAN

Legenda Dinama komentirala ždrijeb: ‘Vidio sam puno propuštenih poziva, odmah sam znao što je bilo...‘

‘Znam da je sad svima zanimljivo kako možemo s Dinamom, ali ja se trenutno time ne bavim...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. lipanj 2022. 13:09

Pola sata nakon ždrijeba i saznanja da će Dinamo igrati s pobjednikom utakmice Shkupi-Lincoln Red Imps, javio se iz Goce Sedloski. Bivši igrač i kapetan Dinama sad sjedi na klupi prvaka Sjeverne Makedonije.

- Baš sam završio s treningom i vidio puno propuštenih poziva. Odmah sam znao što je bilo, haha - raspoložen je Sedloski, koji nije želio još previše pričati o Dinamu. Jer, ipak, pred njegovom je momčadi još jedan ispit, gibraltarski prvak nije za njih 'mački kašalj'.

- Vjerujte, znam da je sad svima zanimljivo kako možemo igrati s Dinamom, ali ja se trenutno time ne bavim, pripremam se za utakmicu s Gibraltarcima. Jer, bit će teško, to je klub koji je prošle sezone igrao u Konferencijskoj ligi, ne smijemo nikoga podcijeniti. Tek kad to prođe, ako prođe dobro za nas, možemo se posvetiti Dinamu.

Prije šest godina bio je Sedloski na klupi Vardara, doista namučio Modre u drugom pretkolu, Kranjčarova škvadra morala je u Maksimiru dodati gas, morao je na svom oproštaju briljirati Marko Pjaca za uspjeh i prolaz.

- Ne bi uspoređivao ovu momčad i onaj Vardar, nije to na meni. Imamo dobre igrače, dosta stranaca, osvojili smo naslov pet kola prije kraja, nije to jednostavno u konkurenciji Shkendije ili Akademije Pandev, a mi smo to učinili dominantno. Tako da, vidjet ćemo kakvi smo, u svakom slučaju sad se fokusiramo na prvo pretkolo, a o Dinamu ionako nemam što previše pričati. Svi znamo sve o Dinamu, koliki ugled i koliku kvalitetu imaju Modri. Tako da prvo pripreme u Turskoj, a onda Gibraltar.

Sedloski je bio u Maksimiru i kao trener, preuzeo je Dinamo II, pričalo se da bi mogao u budućnosti sjesti i na klupu prve momčadi. No, bilo je to ono vrijeme pandemije, kad se nije znalo što nosi sutra i u tim okolnostima Sedloski je brzo napustio Dinamo.

- Takav je trenerski kruh, brzo se stvari mijenjaju, nema se to što puno pričati. Vratio sam se kući, eto, osvojio naslov sa Shkupijem, najveći je to uspjeh u zadnjih 20 godina i vjerujemo da možemo nešto napraviti i u Europi, za početak pobijediti gibraltarskog prvaka - zaključio je Sedloski.

Linker
24. travanj 2024 20:12