MIGUEL MEDINA Afp
‘U ZAGREBU ĆE BITI BITKA‘

Legendarni Talijan: Dinamo će napraviti divlji pritisak, a Milanovi igrači ne smiju reagirati na provokacije!

Pogledajte i kako bi mogao izgledati sastav Milana za okršaj na Maksimiru
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. listopad 2022. 09:47

Nogometaši Milana uvjerljivo su u talijanskom prvenstvu svladali Monzu (4:1). Prva dva pogotka postigao je Diaz, dok su po jednog dodali Origi i Leao.

Nakon što su upisali očekivane bodove protiv kluba svog bivšeg gazde Silvija Berlusconija, Rossoneri su se okrenuli pripremama za gostovanje u Zagrebu.

Ključna je to utakmica za Milanove ambicije u Ligi prvaka, a one su naravno vezane uz prolazak u osminu finala nakon što su u 3. i 4. kolu upisali dva poraza protiv Chelseaja.

Milanovi igrači danas prije podne imaju trening koji počinje u 11 sati, a prvih 15 minuta bit će otvoreno za medije. Potom momčad zrakoplovom putuje u Zagreb, gdje će se trener Stefano Pioli obratiti javnosti na službenoj konferenciji za novinare u 18.20 sati. Uz njega će biti i jedan igrač, kako to nalažu protokoli Lige prvaka.

U prvom ogledu Modri su s 3:1 poraženi na San Siru, a igrače Milana je uoči uzvrata na Maksimiru kroz razgovor za La Gazzettu dello Sport savjetovao legendarni talijanski trener Arrigo Sacchi.

- Nakon igara koje su bile tako-tako, čini se da se Milan vratio kolektivnoj igri. Brahim Diaz pokazao je da je u sjajnoj formi, šteta što se ozlijedio i što vjerojatno neće moči nastupiti u utorak – kazao je Sacchi u uvodu.

image

Arrigo Sacchi

FABRIZIO CARABELLI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Iznio je i svoja očekivanja od tog važnog ogleda u kojem bodovi imaju veliku vrijednost.

- U Zagrebu će biti bitka. Dinamo će napraviti divlji pritisak, napadat će pognute glave i Milanovi će igrači morati sačuvati svoje živce. Ne smiju reagirati na neke provokacije kojih će tamo sigurno biti. Umjesto toga, valja odgovoriti igrom na igru – poručio je Sacchi koji je s Milanom osvojio osam trofeja, između ostalog i dva naslova prvaka Europe.

Milan u Zagrebu neće moći računati na engleskog stopera Fikaya Tomorija koji je isključen protiv Chelseaja. Puno se o tom isključenju raspravljalo u Italiji, a prevladava mišljenje da je sudac postupio pogrešno.

No, trener Pioli mora pronaći rješenje. Siguran starter na stoperu je Simon Kjaer, a prvotna ideja Milanovog trenera bilo je postavljanje Pierrea Kalulua u središte obrane. Ipak, pojavio se problem s umorom Sergina Desta, stoga bi Kalulu mogao biti starter na desnom beku.

U tom slučaju bi se kapetanu danske reprezentacije na stoperu priključio Matteo Gabbia. U veznom redu Sandro Tonali trebao bi krenuti od početka, a pozicije startera očekuju i Rafael Leao te Olivier Giroud koji nisu bili u početnoj postavi za ogled s Monzom.

Mogući Milanov sastav u formaciji 4-2-3-1: Tatarusanu - Kalulu (Dest), Gabbia, Kjaer, Hernandez - Tonali, Bennacer - Messias, De Ketelaere (Diaz), Leao - Giroud.

Linker
08. svibanj 2024 03:29