Tomislav Butina

 RONALD GORSIC/CROPIX
SLAŽE SE MOZAIK

Legendarni Tomislav Butina preuzeo važnu ulogu u Dinamu, a Kopiću stiže i doktor nogometa!

Ispisuje se konačna križaljka Dinama za zimske pripreme u Rovinju i za proljetni dio sezone
Piše: Davorin Olivari/ SNObjavljeno: 03. siječanj 2022. 21:05

Dinamov prvi dan priprema je srijeda, 5. siječnja, a polako se kompletira i stručni stožer. Jedan od pomoćnika Željka Kopića bit će poznato nogometno ime, bivši izbornik mlade U-17 reprezentacije Hrvatske, doktor nogometa Dario Bašić. Posljednji posao bio mu je vođenje olimpijske selekcije Omana, one selekcije U-23.

Dario Bašić rođen je 10. svibnja 1985. godine, rano se počeo baviti trenerskim poslom, a dvije i pol godine bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina. Doktor je kinezioloških znanosti - smjer nogomet, a doktorski rad na temu "Validacija notacijskog sustava za analizu izvedbe u nogometu" obranio je 2016. na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uz njega će Kopiću asistirati i Sandro Perković, dosadašnji trener ciparskog drugoligaša Akritasa Chlorakasa, a u stožeru kao jedan od pomoćnika ostaje i Alen Peternac.

"Peglaju" se i posljednji detalji oko potpisa ugovora Damira Krznara kad se radi o preuzimanju druge momčadi Dinama, a Tomislav Butina u ponedjeljak je potvrđen kao novi direktor nogometne škole!

– Prije svega želim izraziti veliku čast i zadovoljstvo imenovanjem za direktora Dinamove nogometne škole. U sustavu sam jako dugo, prošao sam brojne sjajne trenutke još u svojoj igračkoj karijeri u dresu Dinama, a jako dobro poznajem sustav i način rada s mladim igračima u nogometnoj školi posljednjih godina gdje sam vodio vratarsku akademiju i radio puno s mlađim kategorijama. Klub je puno resursa uložio i u tehničku potporu i brojna digitalna unaprjeđenja kroz posljednji period. Vjerujem da ćemo na razini škole u narednom razdoblju još više podignuti razinu kvalitete rada s mladim igračima u svim kategorijama - rekao je Butina po preuzimanju nove funkcije, rekao je legendarni vratar Modrih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 00:54