Tomislav Butina

 RONALD GORSIC Cropix
TAKO PIŠE NA POTVRDI

Legendarni vratar Dinama priznao da je dobio novac ‘na ruke‘, ali se ne sjeća je li mu ga dao Zdravko Mamić

Ne sjeća se s kim je u upravi kluba dogovorio takav način isplate 30 tisuća eura
Piše: HinaObjavljeno: 03. listopad 2023. 14:46

Bivši vratar Dinama Tomislav Butina rekao je u utorak, u nastavku suđenja braći Mamić i ostalima, da mu je klub dio dugovanja podmirio gotovinskom isplatom "na ruke", ali se nije mogao sjetiti je li novac dobio od okrivljenog Zdravka Mamića.

U svom iskazu na osječkom Županijskom sudu Butina je kazao da su mu primanja u Dinamu gotovo uvijek uplaćivana na račun, ali se sjeća jedne iznimke kada je trebalo riješiti pitanje njegovih potraživanja prema klubu, pri čemu nije siguran je li to bilo 2003. godine.

S obzirom da je klub tada bio u lošoj financijskoj situaciji i da su se od 2000. nagomilali dugovi prema njemu Butina je kazao kako je dogovoreno da će mu se potraživanja podmiriti gotovinskom isplatom. Ne sjeća se s kim je u upravi kluba dogovorio takav način isplate 30 tisuća eura, već napominje da je taj iznos bio manji od njegovih ukupnih potraživanja prema klubu te da su se usuglasili oko iznosa koji bi se mogao isplatiti.

Butina se nije mogao sjetiti od koga je dobio spomenuti novac, a nakon što mu je, iz sudskog spisa, predočena potpisana potvrda o isplaćenom novcu kazao je: "Ako na potvrdi piše da sam to dobio od Mamića, onda je to tako i bilo".

Svjedok Stanislav Tulić ispričao je kako mu je Zdravko Mamić obećao nagradu za posredovanje, ako Dinamo potpiše ugovor s makedonskim nogometašem iz Strumice Saškom Pandevom. Nakon što je Pandev potpisao ugovor Tulić kaže da je bio pozvan u NK Dinamo gdje mu je tadašnji sportski direktor Zvjezdan Cvetković predao kuvertu s klupskim grbom i rekao da je to za njegov trud oko angažmana igrača.

Kada mu je predočen iskaz iz istrage iz kojeg proizlazi da je od Zdravka Mamića primio 18 tisuća eura svjedok je kazao kako mu Zdravko Mamić nije ništa donio, a da mu je Cvetković rekao kako je to nagrada od predsjednika Strumice Vanča Takovskog za ugovor Saška Pandeva.

Linker
04. svibanj 2024 07:59