Ladislav Krejči

 Šulová Kateřina/Čtk/profimedia
BOLAN EUROPSKI UDARAC

Likovanje u Pragu: ‘Kritičari, zavucite se u rupu i čekajte novi neuspjeh! Protiv Dinama nam se sve vratilo‘

Sparta je velikim dijelom zaliječila rane nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 31. kolovoz 2023. 23:29

Kada se činilo da polako, ali sigurno sviće, Dinamo je primio bolan europski udarac. Četiri pogotka u mreži Ivana Nevistića, tek jedan na suprotnoj strani u režiji Martina Baturine, u konačnici 4:1 za prašku Spartu i ukupnih 5:4 nad ekipom iz Zagreba.

Dakle, ipak je osvanulo Sparti, koja je velikim dijelom zaliječila rane nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka lošijim izvođenjem jedanaesteraca od Copenhagena. Česi su u Europskoj, dinamovci u Konferencijskoj ligi, a dojmove pobjednika sažeo je Ladislav Krejči, jedini domaći branič koji nije postigao pogodak na Letni, no ispada da je zlata vrijedan onaj kazneni udarac kojeg je realizirao na Maksimiru.

- Sjajno, pogotovo ako uzmemo u obzir kakva je Dinamo ekipa. Ovo je nagrada za navijače i sve koji nas podržavaju. Ne moramo lagati sami sebe, Europska liga kvalitetnije je natjecanje i definitivno smo sretni što nismo u Konferencijskoj ligi - započeo je Krejči pred češkim novinarima.

- Vjerovao sam da ćemo postići četiri pogotka. Da, vjerovao sam prije toga i u Ligu prvaka, ali nije išlo. Protiv Dinama nam se sve vratilo, potvrdili smo kvalitetu i svima koji nas kritiziraju pokazali da možemo. Kritičari se sada mogu zavući u rupu i čekati naš novi neuspjeh - nastavio je 24-godišnji branič.

Kaže, rani pogodak u mreži Dinama dao im je veliko samopouzdanje, a otkrio je i s kim bi se volio susresti u grupnoj fazi EL.

- Liverpool i Bayer Leverkusen, to su moji timovi iz snova. Treći konkurent? Ne znam, netko protiv koga još nisam igrao.

Završno, Krejči je dodao da pobjeda nad Modrima znači da je Sparta na pravom putu. S druge strane, Dinamo je skrenuo sa svih planiranih ruta...

Linker
03. svibanj 2024 12:49