Dominik Livaković bi mogao napraviti veliki transfer

 TOM DUBRAVEC Cropix
TRANSFER NA POMOLU

Livaković odlazi iz Dinama, najbliži je velikanu s Otoka: ‘U istoj je agenciji kao i Grealish!‘

Prvi golman reprezentacije i hrvatskog prvaka našao se na meti brojnih klubova
Piše: SNObjavljeno: 19. prosinac 2022. 13:34

Dominik Livaković bi mogao već ove zime napustiti Dinamo. Sjajni nastupi u Kataru opet su potaknuli interes za 27-godišnjeg hrvatskog vratara. Još nije ni počeo prijelazni rok, a dio engleskih medija piše kako bi Livi mogao karijeru nastaviti na Otoku.

The Sun piše kako ga je Manchester United mogao dovesti prošlog ljeta za samo 4.3 milijuna funti, a The Athletic dodaje kako je tada bio na radaru nekoliko engleskih prvoligaša, među kojima su i Leicester te Notthingham Forest. Englezi pišu kako je Livi u Unitedu trebao biti zamjena za Davida De Geu, no sastav iz Manchestera je umjesto toga na posudbu doveo Martina Dubravku.

U Hrvatskoj se pisalo kako ga je htio Leicester, no Dinamo je tad navodno odbio oko 10 milijuna eura. Sada bi Livi mogao otići i za više od 15 milijuna, a opet se spominje interes velikana. Pisalo se o tome da ga želi dovesti Bayern, no iz bavarskog diva su to demantirali. Spominju se i ponude iz Francuske, a Englezi tvrde kako United nije odustao od dovođenja Hrvata.

Svemu u prilog ide i to što se o karijeri Dominika Livakovića brine agencija CAA Stellar koja pod svojim okriljem ima i brojne igrače s Otoka kao što su Jack Grealish, Kalvin Phillips, Ben Chilwell, Ibrahima Konate, Luke Shaw te vratari Jordan Pickford i Robert Sanchez.

United i dalje traži zamjenu za De Geu, kojem ugovor ističe u lipnju 2023. godine, pa bi Livaković mogao vrlo brzo dobiti priliku da se iskaže u Premier ligi. Ode li De Gea iz kluba, kako se piše, United bi umjesto njega mogao dovesti i Illana Mesliera, no Leeds za svojeg golmana traži barem 25 milijuna, dok bi Livaković, iako puno skuplji nego ljetos, koštao znatno manje.

United će na tržištu teško pronaći boljeg golmana od Livakovića koji, osim velikog iskustva i izvrsnih obrana na Svjetskom prvenstvu, ima i iskustvo iz Lige prvaka i Europske lige. Osim Livakovića, United razmišlja i o Bonou iz Maroka, no on je četiri godine stariji, pa bi Livi mogao biti dugoročnije rješenje.

Englezi pišu kako zapravo nije odustao ni Bayern, a uz njih i United, pojavio se i interes Ajaxa. Ostaje za vidjeti gdje će golman Vatrenih nastaviti karijeru, no izvjesno je da će najkasnije na ljeto napustiti Dinamo.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

U posljednjem Mundocastu u gostima nam je bio Ilija Lončarević s kojim smo komentirali finale između Argentine i Francuske, ali i ocijenili pojedinačni učinak hrvatskih nogometaša u Kataru. Pogledajte tko je bio najbolji, a tko je mogao dati više:

Linker
25. travanj 2024 06:10