Luka Modrić i Dominik Livaković

 Nigel Keene/Afp/Profimedia
PRVI VRATAR HRVATSKE

Livaković otkrio zašto je počeo izlaziti s gola i komentirao Modrića: ‘Neće se to tako brzo dogoditi‘

"Pašalić i Baturina? Reprezentacija je s njima jako puno dobila", smatra golman Fenerbahçea
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. studeni 2023. 08:30

Vratar Fenerbahçea i hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković se u velikom intervjuu za Sportske novosti osvrnuo na svoj odlazak iz Dinama, reprezentaciju i nogometnim aktualnostima. Između ostalog, dotaknuo se i kapetana Vatrenih Luke Modrića.

Mnogi misle da će Euro biti zadnje natjecanje Luki Modriću u reprezentaciji. Nagovarate li ga možda vi suigrači da ostane i nakon Eura?

- Luka Modrić je bez sumnje jedan od najvećih igrača današnjice. Njegov doprinos svakoj momčadi je nemjerljiv, a njegovo vodstvo neprocjenjivo. Luka donosi odluke o svojoj karijeri i njezinom nastavku, te što god odlučio u određenom trenutku, naša podrška je neupitna. Nasljeđe koje ostavlja u reprezentaciji, ali i svjetskom nogometu imat će neizbrisiv trag. No kako je igrao zadnje dvije utakmice, nemam baš osjećaj da će brzo otići.

Kako gledate na debitante u reprezentaciji Martina Baturinu i Marca Pašalića, dobiva li s njima Hrvatska nešto novo?

- Martin Baturina i Marco Pašalić su svježi dodaci našoj ekipi i svakako donose novu dimenziju igre. Baturinu znam iz Dinama, mogu reći da je to jedan od najvećih talenata, on je budućnost hrvatskog nogometa. Pašalić je došao s velikom odlučnošću u reprezentaciju i to se vidi po njegovoj prodornoj igri, gdje uporno ide prema naprijed. Obojica imaju veliku kvalitetu i reprezentacija je dobila jako puno s njima.

Gdje čuvate medalje? Skupljate li i druge memorabilije poput dresova, rukavica... Što vam je najdraže od onoga što držite za uspomenu?

- Svoje medalje čuvam na posebnom mjestu jer su one simbol dostignuća i prekrasnih uspomena. Osim medalja, čuvam dresove, rukavice i druge predmete koji su mi posebno dragi. Svaki od tih predmeta ima svoju priču i podsjeća me na putovanje koje sam prošao u karijeri.

Fenerbahçe je sjajno ušao u sezonu, potom su došli neki lošiji rezultati, no sad je već vrlo izgledno da ćete se boriti za naslov prvaka s Galatasarayem. Odavno nemate titulu, bit će jako zanimljivo, a jeste li zadovoljni u klubu? Koliko je različito nego u Dinamu?

- I Fenerbahçe i Dinamo imaju snažnu strast prema igri, a generalno gledajući oba kluba imaju jedinstvene kvalitete koje cijenim i uživam u detaljima koje svaka donosi. Što se tiče cijelog kluba Fenera, ali i navijača, ovdje sam jako dobro prihvaćen i tako se osjećam. Za sada, mogu samo reći lijepe stvari.

Primijetili smo da više izlazite s gola, pa i izvan kaznenog prostora, je li to zahtjev trenera u klubu?

- U reprezentaciji i Fenerbahçeu obrane stoje visoko, skoro do centra, pa to odmah zahtjeva aktivniju ulogu golmana u smislu da izlazi visoko kako bi pravovremeno spriječio potencijalan protunapad.

Što vam se sviđa, a što eventualno manje u Istanbulu? Kako izgleda kad izađete u grad, možete li od obožavatelja mirno otići na večeru?

- Život u Istanbulu je uzbudljiv. Grad je živopisan s bogatom kulturom i poviješću. Kao i u Hrvatskoj, ovdje je nogomet puno više od sporta i poštujem želju svakog navijača da se slika ili porazgovara. Trenutačno se dosta posvećujem treningu i zasad nisam stigao previše razgledati Istanbul, ali to mi je definitivno želja.

Dinamo se muči ove sezone, u subotu je u 90. minuti došao do pobjede nad Osijekom. Zašto Modri imaju tako teško razdoblje i kako će to završiti na kraju?

- Nogomet je nepredvidiv i izazovan sport koji osvaja srca navijača, a Dinamo ima strukturu treninga, talent igrača, podršku navijača i povijest uspjeha koji ne smijemo zanemariti. Pričekajmo rasplet sezone.

Spominje se da Dinamo traži novog golmana, je li Ivan Nevistić rješenje za Dinamo? Ili iskusni Danijel Zagorac?

- Dinamo je klub s visokim očekivanjima i pritiskom. Zagorac i Nevistić odlični su golmani i obojica su veliki radnici - zaključio je Livi.

Linker
24. lipanj 2024 13:36