RONALD GORSIC/CROPIX
ZATIŠJE PRED BURU?

Livakoviću bi se mogla dogoditi sudbina legendarnog Vatrenog. Petković? Možete očekivati uzbudljive vijesti

Nema novosti oko odlaska ključnih igrača zagrebačkog kluba ove zime...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. siječanj 2022. 15:50

Što se može očekivati od ovog zimskog prijelaznog roka koji još nije niti počeo? O Dinamu je riječ naravno... Ne sjećamo se da je ikad egzistirala takva nirvana, naročito kad se radi o mogućim odlaznim transferima. Kad se radi o ulaznim, uzbuđenja je bilo, stigao je Petar Bočkaj, probila se informacija o zainteresiranost za Roberta Murića, htio se dovesti Martin Ojeda, pričalo se o Azerbajdžancu Mahiru Emreliju.

Ali je li moguće da se baš nitko ne zanima za Dinamove nogometaše? I ne govorimo tu samo o službenim ponudama, njih nema odaslanih na maksimirsku adresu. No, znamo da se one šalju kad je posao već pred realizacijom. Ali ono što posebno upada u oči jest činjenica da čak nema niti onih špekulativnih transfernih priča. Ništa ne znaju niti mnogi menadžeri i neki drugi izvori koji su se znali javljati proteklih godina u vrijeme kad se počelo pričati i pisati o transferima.

Opasna avantura

Za sada se probila samo priča o zainteresiranosti za Luku Ivanušeca, radi se o Premiershipu. Međutim, kako se priča pojavila, tako je i polako i nestala, a Luka nam je u intervjuu prije nekoliko dana kazao kako drži da ove zime ostaje u Dinamu. Još jedan hrvatski reprezentativac Mislav Oršić nam je pak kazao da više uopće ne razmišlja o odlasku u inozemstvo. A što je s još dvojicom reprezentativaca, Dominikom Livakovićem i Brunom Petkovićem? Kako to da se nije probila baš niti jedna vijest kad se radi o njihovom mogućem transferu? Ili je sve zapravo samo zatišje pred buru? Možda priče krenu 18. siječnja kad starta službeno zimski prijelazni rok?

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Ili je možda na sve utjecao službeni stav Dinama da nema prodaje krucijalnih igrača? Naime, prvog dana okupljanja Modrih u Zagrebu 5. siječnja, trener i sportski direktor Željko Kopić je kazao kako je odlučeno da neće biti prodaje ključnih nogometaša. Naravno, dodao je i onaj obvezni “ali”... Ako stigne kakva ponuda koja se neće moći odbiti... Realno, u ovakvoj situaciji kakva jest, logično jest da Modri nemaju neke želje prodavati igrače koji su bitni. Trka za naslovom prvaka će biti neizvjesna, a obrana titule jest glavni cilj Modrih. Nekadašnjih godina, kad su Plavi već u zimskoj stanci imali bodovnu prednost, kad im protivnici nisu bili takva prijetnja kao sad, lakše se moglo otpustiti kočnice i prodati najvažnije igrače. Ovog trenutka moglo bi to biti opasna avantura.

Izlazna klauzula

Vratimo se Livakoviću i Petkoviću. Reprezentativni vratar već je nekoliko prijelaznih rokova u pričama o odlasku iz plavog doma. Znamo da je imao priliku otići u Montpellier, isto tako bio je na meti Lillea prije nego što će tamo završiti njegov reprezentativni kolega Ivo Grbić. U klubu se o tome ne izjašnjavaju, jer se radi i poslovnoj tajni, ali neki menadžerski izvori će kazivati da ima izlaznu klauzulu od 10 milijuna eura. Netko će kazati da je podosta visoka, a drugi da i nije s obzirom da se radi o vrataru te kvalitete i reprezentativcu. Kako se sad stvari odvijaju, moglo bi se dogoditi da Livaković postane novi “Dinamov Dražen Ladić”. O njegovom transferu se godinama pričalo u Dinamu, ali je na kraju ostao u Maksimiru “do kraja života”. Sprema li se takva sudbina za Livakovića ili će možda uskoro stići neka bombastična vijest o njegovom transferu?

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kad je pak Bruno Petković i pitanju, onda uvijek možete očekivati uzbudljive vijesti, takav igrač sigurno je na meti mnogih klubova, ali naravno, opet je pitanje kakvu bi cijenu mogao izvjesiti Dinamo. On ne treba previše brinuti, ako ne već ove zime, na ljeto bi, barem tako saznajemo mogle stići i konkretne ponude.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 15:08