FOCUS IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA Focus Images/Ddp Usa/Profimedia
PREKRETNICA SEZONE

Loša vijest za Dinamo: Ivanušec ne može igrati ni u uzvratu, a onda ide derbi koji bi mogao usmjeriti HNL!

Kad se radi o ozljedi Theophilea koji je izašao protiv Seville nije niti približno tako opasno
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. veljača 2022. 07:01

Modri su se jučer vratili iz Seville. Poraz od dva pogotka razlike u četvrtak svakako nije bila dobra vijest, ali nema dobrih vijesti niti po povratku u Maksimir. Luka Ivanušec je otpao u posljednji trenutak za utakmicu na Sanchez Pizjuanu. Modri veznjak i hrvatski reprezentativac ima problem s trbušnim zidom.

Taj problem nije od jučer. Njemu se to periodički ponavlja. Luka je iznimno eksplozivan, pa mu nakon određenog broja utakmica, dolazi do upala. Ivanušec sigurno neće igrati protiv Lokomotive u nedjelju, ali kako sada stvari stoje, neće ga biti niti na uzvratu protiv Seville! Nažalost, tako stvari stoje...

Možda bi i mogao nastupiti, ali Modri nisu skloni takvim eksperimentima, ne žele ništa riskirati s jednim od svojih najboljih igrača.

Ako ste slučajno zaboravili, nakon uzvrata sa Sevillom, Dinamo gostuje u Gradskom vrtu. Mogao bi to biti jedan od derbija koji će imati presudnu ulogu u borbi za naslovom prvaka. Dinamo želi da u toj utakmici svakako u momčadi ima Ivanušeca. Jer realno, Modrima je sudar s Bjeličinom momčadi, važniji od uzvrata sa Sevillom. Dostići rezultat sa Sanchez Pizjuana bit će teška i naporna zadaća, s totalno neizvjesnim završetkom. Ispadanje od Rakitića i društva, jedne od ponajboljih europskih momčadi ne bi bila nikakva tragedija, već normalno stanje stvari.

Ali poraz od Osijeka komplicira željenu obranu titule, tako da jest sasvim jasno kako Kopić želi imati zdravog i spremnog Ivanušeca za taj veliki derbi u Slavoniji. Luka je na intenzivnoj terapiji, do Osijeka bi trebao biti spreman, iako niti to nije skroz sigurno.

Kad se radi o ozljedi Theophilea koji je izašao protiv Seville nije niti približno tako opasno, Radi se o tome da je dobio jak udarac, obaviti će sve pretrage pa će se vidjeti kompletno stanje. No, ako Theophile otpadne za uzvrat, tu je Lauritsen koji ga može bez problema zamijeniti.

Komnen Andrić je dobio udarac protiv Gorice, ali se oporavio. Tako da bi upravo on mogao biti taj koji će u maksimirskom uzvratu protiv Seville igrati, jer Petković je daleko od forme. Također, čeka se i konačni oporavak Dine Perića.

Linker
19. travanj 2024 12:53