RONALD GORSIC/CROPIX
ŽELJKO KOPIĆ

‘Lovren u Dinamu? Ništa nije nemoguće! A sada ću prvi put reći i što se događalo s Emrelijem...‘

Trener hrvatskog prvaka organizirao je u petak neformalno druženje s novinarima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. ožujak 2022. 18:22

U petak su se u Maksimiru novinari s trenerom Željkom Kopićem prvi put družili na jedan poseban način. Naime, Kopić nas je pozvao na neformalni razgovor, na kavicu u Dinamov hotel ‘67. ispod južne tribine.

Dosad niti jedan trener Modrih nije prakticirao takvu vrstu druženja. Kavica je bila malo podebljana s gastronomskim specijalitetima, pršutom, kulenom i sirom, bilo je i kolača, uglavnom, u ovo doba kad je sve u rukama klupskih glasnogovornika, kad su svi intervjui autorizirani i kad se pazi na svaku riječ koja izađe iz kluba, ovakav jedan neformalni skup je zaista bilo pravo osvježenje. Možda će, naravno, netko pomisliti da nas je Kopić pozvao kako bi nas “prigrlio” u ovoj super zanimljivoj završnici prvenstva, kako bi želio osluhnuti što mislimo o njemu, rezultatima i igrama Dinama u neobaveznoj priči. Iskreno, u to ne vjerujemo jer za razliku od nekih bivših trenera Modrih, Kopić je ionako podosta komunikativan, ne bježi od novinara, voli popričati, baš o svemu. Nije mu problem govoriti o taktici, svojim razmišljanjima, mogli bismo kazati da je poprilično “transparentan”. Koliko to, naravno, može biti...

image

Željko Kopić

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Naravno, u neformalnom razgovoru saznate ponešto o svemu, iz “prve ruke” doznate stvari do kojih inače ne biste doprli. Recimo, u petak se pojavila priča da bi hrvatski reprezentativac Dejan Lovren mogao završiti u Dinamu ako ode iz Zenita. FiFA i UEFA su zbog sankcija Rusiji omogućile igračima koji igraju u tamošnjoj ligi da bez konzekvenci raskinu, odnosno, suspendiraju svoje ugovore, te da izvan prijelaznog roka promijene sredine.Tu mogućnost je, primjerice, iskoristio povremeni hrvatski reprezentativac Filip Uremović (25). On je suspendirao ugovor s Rubinom, te će barem do ljeta biti član engleskog drugoligaša Sheffield Uniteda.

- Raspitivali smo se o našim igračima. Sigurno da oni imaju svojih opcija - kazao nam je Kopić.

image

Dejan Lovren

MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp

Kad smo ga nakon te rečenice pitali znači li to da je nemoguće da Lovren dođe u Dinamo, samo se osmjehnuo...

- Ha, nikad se ništa sa sigurnošću ne može tvrditi...

Dakle, ova rečenica svakako može razmahati maštu Dinamovih navijača.

Pričao nam je trener Modrih i kako se jako brinuo za Arijana Ademija, koji je igrao u Palermu utakmicu s Italijom, u kojoj je Sjeverna Makedonija senzacionalno pobijedila s 1:0.

- Pričao sam prije utakmice s Akijem... Znate da je bio ozlijeđen, dao sam mu određenu minutažu u Koprivnici. Kazao mi je prije utakmice u Palermu da će igrati oko sat vremena. Gledao sam utakmicu, nakon sat vremena bilo je 0:0. Pomislio sam u tom trenutku “oh, ne, sad nema šanse da izađe, znam ja njega”... Ali, dogovor je očito bio ispoštovan. A možete misliti kako sam se osjećao kad je nakon jednog duela ostao ležati držeći se za butni mišić. Uh, baš sam se plašio da se opet ne ozlijedi. Ristovski i on su zaista odigrali jako dobro, ma kompletna makedonska reprezentacija se sjajno borila, izgarala.

Pitali smo ga hoće li Makedonci biti u stanju tako odigrati i protiv Portugala ili su se skroz tjelesno i emocionalno ispraznili?

- Ma, ova pobjeda im je dala veliki zanos. Bit će to jako zanimljivo.

A kakvi će se Ristovski i Ademi vratiti u Dinamo nakon te dvije utakmice s Italijom i Portugalom?

- Samo da se vrate zdravi. To mi je jedino na pameti...

Pa, ako će i biti ponešto umorni, u sljedećem kolu HNL-a Dinamo igra s Hrvatskim dragovoljcem, pa će Kopić moći miksati momčad, odmoriti dečke koji tako dobro igraju za Makedonce.

Čuli smo i priču oko Mahira Emrelija, pojačanja koji je stigao iz Legije. Opet je ozlijeđen, trenira po posebnom programu, u ponedjeljak bi se trebao priključiti s momčadi.

- Eto, nisam još sad izlazio s tom pričom, ali sad kad je prošlo neko vrijeme onda mogu. Emreli je kod nas stigao totalno nespreman, a prebolio je i težak oblik korone. Vidim da ste se u medijima stalno pitali zašto ne igra, ali to je bio razlog. Eto, ispričat ću vam što se dogodilo na Poljudu. Stavio sam ga u igru jer je na treninzima bio dobar. I onda, u prvom sprintu, osjetio je bol u mišiću. Međutim, nastavio je igrati dalje, a vidjeli ste da ništa nije mogao. Kasnije smo saznali da je derbi igrao s napuknutim mišićem. Kad sam ga pitao zašto mi to nije rekao, kazao je “znam da sam došao kao pojačanje, znam da od mene očekujete puno, igrao se derbi, stadion je bio pun, htio sam pomoći”...

image

Mahir Emreli u dresu Dinama

GORAN MEHKEK/CROPIX

Eto, sad je Emreli opet ozlijeđen.... Kad se, pak, radi o operiranom Luki Ivanušecu, Kopić se nada da bi ga se ipak moglo vidjeti do kraja sezone u momčadi, makar na tu temu ništa nije htio prognozirati. Dino Perić, pak. trenira s momčadi, ali još uvijek to nije onaj “stari Perić”, trebat će mu još nešto vremena.

- Nego, šokantna je bila ozljeda Marka Bulata. Komnen Andrić je vodio loptu na treningu prema golu, baš se spremao pucati, Bulat mu je dolazio s leđa. Želio je “piknuti” loptu ispred njega, uspio je, ali je baš tom nogom kojom je lopta izbijena čvrsto stao na teren, Andrić je opalio i pogodio ga. Noga je pukla kao grančica, baš se čulo. Ma, nevjerojatno je što se nama događa s tim mehaničkim ozljedama. Mišić je ozlijedio Ademija, Andrić Bulata, Perić se ozlijedio baš kad je bio sjajan na pripremama i počeo jako dobro igrati.

Dotakli smo se i jedne zanimljive teme o kojoj smo pisali u SN-u. Naime, u reprezentaciji Hrvatske U-19 u elitnom kolu za plasman na Euro nije u udarnoj postavi startao niti jedan dinamovac. To je uzbudilo duhove u Maksimiru s obzirom na činjenicu da je njihova škola nadaleko poznata i priznata.

- Moramo se pozabaviti s time, analizirat ćemo zašto je to tako.

Popričali smo i o mladim nogometašima Šahtara, dvojici o kojima smo već pisali, za koje je zainteresiran Dinamo.

- Razgovarao sam s Tomislavom Butinom, šefom škole. Radi se o zanimljivim dečkima. Vidjet ćemo što se tu može napraviti.

Usput smo saznali da su Modri zainteresirani i za jednog mladog vratara iz Šahtara.

- Ti mladi ljudi su sigurno pod velikim stresom. Podsjećaju me na mene... Kad je pao Vukovar, onda se mislilo da je Osijek sljedeći grad na udaru. Tako su nas tada kao klince potrpali u autobuse, nismo niti znali gdje idemo, bilo je to iznimno teško razdoblje. Mogu si misliti kako je sad toj djeci iz Šahtara, pod kakvim su stresom.

I tako je, eto, druženje u Maksimiru s trenerom Modrih bilo zaista zanimljivo, nadamo se da će sličnih u budućnosti biti još.

Linker
19. travanj 2024 02:54