Sergej Jakirović

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
NAJAVA OKRŠAJA

‘Lovrić može zapapriti Dinamu! Ali ako ponove pogreške kao protiv Hajduka, nemaju što tražiti‘

Sergej Jakirović bio je prošle godine i veliki kandidat za Dinamovu klupu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. veljača 2022. 14:36

U subotu u Maksimir dolazi dragi gost. Onaj koji se pojavi, donese poklone, nije zahtjevan i ode bez ikakvih repova. O Gorici je riječ, naravno. Dečki iz Turopolja nikad nisu pobijedili Dinamo, samo su jednom na svom stadionu odigrali neodlučeno, onih 0:0 bilježi današnji Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.

Dinamo u Maksimiru ima sedam od sedam. Gorica je uvijek plavi dom napuštala pognute glave. Svima je u HNL-u stvarala probleme osim Dinamu. I u najboljim danima velikogoričkog kluba nije im bilo spasa kad je s druge strane stajao modri stroj. Zašto je tome tako? To smo pitali Sergeja Jakirovića, bivšeg trenera Gorice, koji je s tim klubom autorizirao sjajne rezultate, a koji danas isto tako radi sjajne rezultate sa Zrinjskim, klubom koji je uvjerljivo prvi na ljestvici u BH-prvenstvu.

Ademi nikad nije igrao

Inače, Jakirović je bio ozbiljan kandidat za trenera Modrih prije nego je izabran Željko Kopić.

- Dinamo je uvijek imao ogromnu kvalitetu, itekako značajniju od Gorice. I momčadsku i pojedinačnu. U vrijeme dok sam ja bio trener Gorice sedam puta smo izgubili, ali tri-četiri utakmice smo bili blizu, nismo trebali izgubiti. Međutim, Dinamo je uvijek kažnjavao svaku našu pogrešku, pa i onu najmanju. I još nešto, vrlo bitno za to razdoblje. Trener je tada bio Nenad Bjelica i uvijek je protiv nas igrao s najjačom postavom, onom s kojom je tada igrao Ligu prvaka. Igrali su Olmo, Kadzior, Petković... Jedino u moje vrijeme protiv nas nikad nije igrao Arijan Ademi. Njega su uvijek čuvali za Ligu prvaka - kaže nam Jakirović.

Priča nam da se Gorica uvijek jako pripremala za Dinamo, da su Modre analizirali do u detalje...

- Sve smo znali o Dinamu, ali uvijek je netko od sjajnih modrih nogometaša napravio razliku, zabio neki pogodak. Naravno, uvijek nam je Dinamo nešto ponudio, bilo je prilika, ali ih nikad do kraja nismo iskoristili. Da, bilo je situacija kad smo mogli, ali nikad se nije okrenulo na našu stranu.

Kad je u pitanju subotnja utakmica, Jakirović je jasan...

- Dinamo je ogroman favorit. Ali, s druge strane, Gorica nema ništa za izgubiti u toj utakmici, poraz bi bio normalno stanje stvari. Sve drugo je veliki uspjeh. Siguran sam da će se Gorica predstaviti u borbenom izdanju, da će biti disciplinirana, ali da bi se bilo čemu mogli nadati, morat će biti na mnogo većoj razini nego na posljednje dvije utakmice. Protiv Hajduka su na samom početku primili pogodak iz prekida. Nedopustivo jest da tri igrača Splićana ostanu sama samcata. Ako se nešto slično dogodi protiv Dinama, Gorica nema što tražiti u Maksimiru.

Misli li da će Željko Kopić, kao što je to Nenad Bjelica radio protiv njega, igrati s najboljim mogućim sastavom, iako ga sljedeći četvrtak čeka utakmica protiv Seville?

- To bi trebao odgovoriti Kopić. Znam da neće igrati Bruno Petković jer ima višak žutih kartona. Ali, nekako si mislim da će Dinamo igrati u najboljem sastavu! No, mislim da će mijenjati tijekom utakmice ako će rezultat biti povoljan za Dinamo. Iako stalno pobjeđuje Goricu, Dinamo se ne smije kockati. Ima prednost na ljestvici, ali sve je to blizu, ne smiju Modri gubiti bodove, sve se u trenutku zakomplicira. Mislim da će Dinamo ovog proljeća biti mnogo svježiji nego jesenas kad je odigrao ogroman broj utakmica.

Ne može Lovrić sam

Može li Kristijan Lovrić negdje zapapriti Dinamu?

- Može! Lovrić je latentna opasnost. On je u stanju uvijek nešto izmisliti, naći neko rješenje. Uvijek puca po golu barem pet-šest puta. Ali, naravno, Dinamo će se sigurno spremiti za njega. No, sjećam se da sam se ja protiv Dinama uvijek spremao za Danija Olma, ali skoro uvijek je - zabio! Možeš se ti spremati koliko hoćeš, ali takvi igrači poput Olma i Lovrića uvijek te mogu uništiti, u djeliću sekunde. Lovrić će biti najveća opasnost za Dinamo, ali ne može čovjek igrati sam - zaključio je Jakirović.

SEDAM U MAKSIMIRU

SEZONA 2018. - 2019.

16. kolo Dinamo - Gorica 1:0

SEZONA 2018. - 2019.

34. kolo Dinamo - Gorica 3:1

SEZONA 2019. - 2020.

3. kolo Dinamo - Gorica 3:1

SEZONA 2019. - 2020.

21. kolo Dinamo - Gorica 2:0

SEZONA 2020. - 2021.

8. kolo Dinamo - Gorica 3:2

SEZONA 2020. - 2021.

26. kolo Dinamo - Gorica 1:0

SEZONA 2021. - 2022.

5. kolo Dinamo - Gorica 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 20:13