DAMIR KRAJAC Cropix
RUŽNI POVICI

Makedonci: UEFA će kazniti i Dinamo i Škupi, BBB-i i naši su to zajedno vikali, delegat je sve čuo!

Makedonski mediji veličaju senzacionalni Škupijev remi u Maksimiru, ali i upozoravaju...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. srpanj 2022. 14:59

Nakon senzacionalnog 2:2 remija u Zagrebu protiv Dinama, makedonski mediji veličaju Škupi. Dnevnik "Nova Makedonija", u tekstu pod naslovom ‘‘Škupi remizirao na gostovanju kod favoriziranog zagrebačkog Dinama‘‘, ističe kako je ‘‘momčad Goce Sedloskog ostvarila povoljan rezultat uoči uzvrata u Skoplju".

Nije previše prostora ova utakmica dobila u spomenutom dnevniku, no opširniji su izvještaji bili na portalima. Pa je tako portal Sportmedia izvijestio kako se trener Škupija, Goce Sedloski, šalio sa zagrebačkim novinarima na konferenciji za novinare i uz osmijeh ih je pozvao "na ćevape u Skoplje"! Sportmedia piše:

- Hrvatski je prvak prije početka utakmice bio veliki favorit i malo tko je davao šanse Škupiju za pozitivan rezultat, očekivalo se da će Zagrepčani rutinski odraditi posao. Međutim, hrabri nogometaši Škupija napravili su sjajan posao na Maksimiru, odigrali su neodlučeno i sad se nadaju čudu na uzvratu pred svojim navijačima. Velika je to prilika za plasman u 3. kvalifikacijsko kolo za Ligu prvaka...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Uz veličanje igre sjevernomakedonskog prvaka, objavljene su i fotografije slavlja iz maksimirske svlačionice...

- Dobro su igrali, ali i su i žestoko slavili u svlačionici nakon utakmice s Dinamom! Ovih 2:2 protiv Dinama golemi su razlog za zadovoljstvo i željno se čeka uzvrat u Skoplju – piše u potpisu pod fotografiju veselja Škupijevih igrača.

Isti portal ističe i da je "Dinamo uoči skopskog uzvrata ostao bez najskupljeg igrača, Josipa Šutala, koji je zbog ozljede napustio igru već u 16. minuti".

Portal Ekipa također hvali "hrabru igru Škupija", ali i dodaje da će se UEFA zacijelo pozabaviti Dinamom i Škupijem i "odrezati" im kaznu zbog sinkroniziranih povika zagrebačkih Bad Blue Boysa i skopskih Švercera "Ubij Srbina"...

- Delegat utakmice upisao je u službeni zapisnik skandiranja navijačkih skupina koja su apsolutno protivna pravilima UEFA – piše makedonski portal, posebno izdvojivši izjavu Goce Sedloskog:

image
BORIS KOVACEV Cropix

- Mnogima je čudno kako smo to izgubili na Gibraltaru, a ostali smo neporaženi na Maksimiru! E, zato je nogomet lijep, zato ga volimo! No, moji nogometaši ne bi trebali poletjeti u oblake, jer još je sve otvoreno, igra se još 90 minuta. Ovo je stvarno veliki uspjeh za naš klub, veliki rezultat, jer činjenica je da smo prvi put igrali ovakvu utakmicu, protiv ovako jakog i renomiranog suparnika. Sad imamo veliki motiv za uzvrat, vjerujem uz potporu punog stadiona. Moramo ostati čvrsto na zemlji i ne smijemo srljati na uzvratu, moramo opet odigrati mudro – prenosi se izjava trenera Škupija.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Na portalu Sloboden pečat također se hvali sjevernomakedonski prvak, ali se i upozorava da još ništa nije gotovo:

- Iako su prije početka utakmice svi smatrali da je Škupi veliki "autsajder" i da će zagrebački Dinamo lako pobijediti, igrači Goce Sedloskog nadmašili su sami sebe i neporaženi su napustili Maksimir, odigravši neodlučeno 2:2. Ali, ovaj rezultat ne mora ništa značiti, jer podsjećamo, više ne vrijedi pravilo gola u gostima, pa je ovo samo lijepa najava za nastavak uzbuđenja uoči uzvrata, koji na rasporedu u utorak, 26. srpnja, u Nacionalnoj areni "Todor Proeski" u Skoplju (21 sat) – piše spomenuti portal.

Linker
23. travanj 2024 17:40