RONALD GORSIC Cropix
OTIĆI ĆE MNOGI

Maksimir će ostati gotovo pust: Klub će napustiti čak 19 igrača, Modri će se raspršiti po čitavoj Europi

Od brojnih hrvatskih reprezentativaca, preko Ademija i Ristovskog do Moharramija...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. ožujak 2023. 17:55

Na Dinamovu adresu ovih je dana stiglo ukupno 19 pozivnica za nacionalne selekcije. Brončani Vatreni sa Svjetskog prvenstva u Kataru startaju u borbi za nastup na još jednom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu 2024. godine, a prvi ispit odradit će protiv Walesa na Poljudu 25. ožujka, dok već za tri dana, 28. ožujka, gostuju u Bursi kod Turske. Dominik Livaković, Josip Šutalo, Luka Ivanušec i Bruno Petković na popisu su Zlatka Dalića, dok je Dario Špikić za istu akciju dobio pretpoziv.

Izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan na svoj je popis mladih reprezentativaca uvrstio Martina Baturinu i Maura Perkovića. Hrvatska U-21 selekcija u nadolazećem razdoblju odigrat će dvije prijateljske utakmice, 23. ožujka u Varaždinu će ugostiti Izrael, a 28. ožujka će biti gost Engleskoj u Londonu. Na popisu izbornika U-19 reprezentacije Josipa Šimunića osvanula su imena četiri igrača iz Dinamove svlačionice, a to su Luka Lukanić, Moreno Živković, Lovro Gubijan i Gabriel Rukavina.

I juniorsku reprezentaciju, baš kao i seniorsku, očekuju kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, pa će 22. ožujka gostovati u Češkoj, 25. ožujka ugostit će Švedsku, a tri dana kasnije, 28. ožujka, bit će domaćin Portugalu.

Na popisu U-18 reprezentacije za predstojeću akciju iz Dinamovih redova su sljedeći igrači: Dorian Klarin, Matija Ruškovački, Ivan Cvetko, Patrik Majdandžić i Luka Vrbančić. Naša selekcija U-18 bit će domaćin međunarodnog prijateljskog turnira u Istri, 22. ožujka igrat će protiv Švicarske, dva dana kasnije 24. ožujka protiv Engleske, a okupljanje će biti zaključeno dvobojem protiv Belgije 26. ožujka.

Neće modri nogometaši igrati samo za hrvatske selekcije. Izbornik Sjeverne Makedonije, Blagoja Milevski, na svoj je popis uvrstio Arijana Ademija i Stefana Ristovskog. Makedonci također otvaraju ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, 23. ožujka u Skoplju će ugostiti Maltu, a 27. ožujka na isto mjesto dolaze Farski Otoci.

Sadegh Moharrami uvršten je na najnoviji popis iranske nogometne reprezentacije, koja će 23. ožujka u Teheranu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Rusije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:03