RONALD GORSIC Cropix
IZA KULISA

Maksimir kakav još niste vidjeli: Evo što će vam sve pokazati u Dinamu za 12 eura

Prilika je to pogledati stadion iznutra i zaviriti u plave odaje u kojima su proslavljali najveće uspjehe
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 09. srpanj 2024. 18:57

Iz Građanskog nogometnog kluba Dinamo su nedavno predstavili projekt u kojem su od 9. do 17. srpnja otvorili vrata stadiona Maksimir svim zainteresiranim posjetiteljima. Kako kažu iz kluba, prilika je to pogledati stadion iznutra te zaviriti u plave odaje u kojima su pripremali i proslavljali najveće uspjehe u povijesti kluba.

Tura započinje ispod zapadne tribine, odnosno kod fan shopa. Od tamo se zainteresirani zapućuju u trofejnu salu, odnosno Plavi salon. Tamo se mogu vidjeti svi trofeji koje su Dinamo i njegov prethodnik Građanski osvojili kroz povijest. Uz to, tu su i emblemi kao spomenari na neke od najvažnijih pobjeda u povijesti kluba.

image

Plavi salon

Niko Matičević

image

Plavi salon

Niko Matičević

image

Plavi salon

Niko Matičević

Prije odlaska u svlačionice, sudionici ture će vidjeti i dva pomoćna terena koja nose nazive po dva velikana Dinama, odnosno po Luki Modriću i Zlatku "Cici" Kranjčaru. Nakon toga slijedi obilazak prostorija klube koje su puno impresivnije od onoga kako stadion izgleda izvana.

Od gostujuće svlačionice u kojoj su svojedobno boravili Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Kylian Mbappé i mnogi drugi velikani svjetskog nogometa. Svlačionica je rađena po svim modernima UEFA-inim standardima, a gostujući se igrači prije i nakon utakmice mogu opustiti i u kadi.

image

Gostujuća svlačionica

Niko Matičević

image

Gostujuća svlačionica

Niko Matičević

Jedna od zanimljivosti na stadionu je zasigurno i kapelica Sv. Josipa koja se nalazi u neposrednoj blizini domaće svlačionice. Tamo oni igrači koji to žele mogu doći moliti prije i nakon utakmice ili treninga.

image

Kapelica sv. Josipa

Niko Matičević

image

Kapelica sv. Josipa

Niko Matičević

Do domaće svlačionice vodi "Hodnik slavnih" u kojem se nalaze fotografije najvećih imena koja su igrala za Dinamo. Od Dražena Jerkovića i Zvonimira Bobana pa sve do Modrića i Mislava Oršića.

image

Hall of fame

Niko Matičević

U domaćoj svlačionici izvješene su zastave svih igrača koji igraju za klub pa su tu Španjolska, Iran, Francuska, Japan, Albanija, BiH, Azerbajdžan, Sjeverna Makedonija te naravno Hrvatska. Osim toga, može se vidjeti gdje koji igrač sjedi te osjetiti dašak mjesta gdje su se slavile najveće Dinamove pobjede.

image

Dinamova svlačionica

Niko Matičević

Posjetitelji nakon toga odlaze u tunel koji vodi do glavnog terena. Kratkom šetnjom uz teren može se osjetiti kakav je to osjećaj izaći na Maksimir. Za kraj ture, obilazi se soba gdje se održavaju konferencije za medije.

image

Maksimirski tunel

Niko Matičević
image

Šetnja uz teren

Niko Matičević

Sve u svemu, tura pruža navijačima lijep način za dodatno se upoznati s klubom. Cijena ulaznice je 12 eura za odrasle, odnosno 6 eura za mlađe od 18 i starije od 65 godina. Za članove kluba tarifa je 10 eura za odrasle, odnosno 5 eura za mlađe od 18 i starije od 65 godina.

image

Šetnja uz teren

Niko Matičević

image

Konferencijska dvorana

Niko Matičević

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. kolovoz 2024 16:02