DAMIR KRAJAC Cropix
SJAJAN DEKOR

Foto: Maksimirske tribine grmile, BBB-i poslali snažnu poruku, Ante Rebić dočekan - salvama zvižduka

Pjesma podrške hrvatskom prvaku gromoglasno je odzvanjala od prve minute susreta
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 25. listopad 2022. 22:17

Očekujem fantastičnu atmosferu, vjerujem da će Maksimir opet grmjeti. Bile su to posljednje riječi koje nam je jedan od Dinamovih navijača uputio, prije nego što se, ogrnut plavim šalom i naoružan obiljem pozitivne energije, uputio prema stadionu. I bio je u pravu. Navijački dekor na utakmici s Milanom bio je veličanstven. Pjesma podrške hrvatskom prvaku gromoglasno je odzvanjala od prve minute susreta, a o vibracijama koje je proizvodila sjeverna tribina možda bi više mogao reći najpoznatiji hrvatski seizmolog Krešimir Kuk.

Sve otvorene tribine bile su dupkom pune gotovo sat vremena prije početka utakmice. Neposredno prije nego što su igrači oba sastava izašli na teren, BBB-i su razvili dva transparenta. Na ogradi između donje i gornje tribine pisalo je "sjever je usadio jednostavnu ideju koja bi promijenila sve", dok je cijeli donji dio tribine prekrivao ogroman transparent na kojem je stajalo "pobjeda".

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dinamovi navijači tijekom službenog predstavljanja glasnim su pljeskom pozdravili sve igrače Čačićeve momčadi, ali najveće ovacije ipak je, očekivano, dobio heroj tribina i najbolji europski strijelac "modrih" u povijesti - Mislav Oršić. S druge strane, bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić, kojeg je Stefano Pioli postavio u udarnih 11 "rossonera", dočekan je salvama zvižduka. Čini se kako su mu BBB-i zamjerili izjave koje je davao medijima uoči dvoboja u hrvatskoj metropoli.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Zvižduke Rebiću potom je zamijenila pjesma podrške zagrebačkom klubu, koja je bila toliko glasna i dominantna, da se koji trenutak pričekalo čak i s intonacijom himne Lige prvaka. Na repertoaru su bili poznati navijački klasici, a razina decibela bila je toliko visoka da su izvedbu BBB-a zasigurno čuli žitelji i onih zagrebačkih kvartova, koji se na nalaze u neposrednoj blizini stadiona.

image
RONALD GORSIC Cropix

Maksimirska publika intenzivno je proživljavala svaki trenutak utakmice, savršeno osjećajući bilo domaće momčadi. Kad su Čačićeve trupe, s jedne strane, bile pritisnute u Livakovićevo krilo, pa čak i kad su u 39. minuti kapitulirale, tribine su ih hrabrile, kao što su im, s druge strane, davale dodatan impuls u traniziciji i napadima prema suparničkim vratima.

Treba spomenuti da su se, četiri minute prije Gabbijinog pogotka, ponovno čuli zvižduci. Tada je Rebić, otvarajući Milanov napad po desnoj strani terena, napravio prekršaj nad Robertom Ljubičićem. Stasiti Imoćanin je, u želji da se zagradi i izbori se za bolju poziciju, laktom udario Dinamovog beka. Iako se činilo da u njegovom potezu nije bilo namjere da ozljedi Ljubičića, tribine su to dočekale "na nož".

Linker
25. travanj 2024 18:21