Mateo Kovačić i Luka Ivanušec na Maksimiru

 DAMIR SENCAR Afp
VELIKO PRIZNANJE

Mateo Kovačić u intervjuu za SN otkriva: ‘Iskreno, volio bih opet igrati za Dinamo! Da sada odlučujem...‘

Naš proslavljeni reprezentativac otvoreno je za SN progovorio o mogućem povratku na Maksimir
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 04. ožujak 2023. 08:47

Vjerojatno je prerano govoriti gdje će vam biti baza jednom kad zaključite karijeru. Nakon Zagreba, Milana, Madrida, Londona?

- Da sad to odlučujem, bio bi opet Zagreb! No, prerano je, zbilja, još kanim dugo igrati nogomet, pa tek sam na pragu 29. godine. Samo da bude zdravlja. Želja je što dulje trajati u vrhunskom nogometu u Europi.

Dinamo?

- Obožavam taj klub, otvorio mi je vrata velike scene, volim Hrvatsku, volim Zagreb, dakle, sve su opcije u mojim razmišljanjima otvorene. Rani odlazak iz Maksimira ostavio je u meni određenu neispunjenost. Teško je reći što će biti u budućnosti, ali ako se poklope stvari jednog dana, i zajedničke želje, iskreno bih volio opet igrati za Dinamo. Meni je život s Modrima bio izvanredan i volio bih uzvratiti koliko mogu, klubu i navijačima.

Materijalno pitanje sigurno neće biti motiv. Danas, kad ste bogat čovjek, kakav vam je odnos prema novcu?

- Cijenim ama baš svaki euro koji zaradim svojim trudom. Naučio sam to kroz iskustva mojih roditelja i njihovu borbu da nam omoguće ugodno djetinjstvo. Ne razbacujem se, iako si sada priuštim neke stvari koje volim, a imam mogućnosti. No, stanem na loptu kad osjetim da bih mogao pretjerati. Uložili smo u nekretnine, vodimo računa da jednog dana neće više biti bogatih ugovora. Život nogometaša je vremenski limitiran i treba imati na umu da postoji i drugačiji život nakon toga.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. ožujak 2024 09:54