Bruno Petković

 PROFIMEDIA, CROPIX, SN
EKSKLUZIVNO ZA SN

Menadžer Brune Petkovića: ‘Ovo je najzaslužnija osoba za njegov ostanak. Nudili su pet milijuna €‘

Hoće li Peras sutra sjesti na svoju predsjedničku stolicu u svečanoj loži? Ima nekoliko razloga za to
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. svibanj 2024. 15:04

Vlatka Peras i Dinamo razišli su se na "ugodan i ljudski način", barem je tako javnosti obznanio dopredsjednik kluba Dubravko Skender, odmah nakon što je objasnio zašto je predsjednica Uprave dobila izvanredan otkaz. Bit će zanimljivo čuti što će o rastanku s Dinamom jednog dana reći Vlatka Peras, je li i njezin doživljaj rastanka bio "ugodan i ljudski".

Neupitno je da joj sigurno nije dobro sjeo termin tog izvanrednog otkaza, dva dana prije velike proslave već osvojenog naslova prvaka, odnosno dvostruke krune. Peras bi sigurno bila daleko mirnija da je otkaz dobila nakon velikog slavlja.

Ovako ostaje otvoreno pitanje hoće li Peras sutra sjediti u svečanoj loži Dinama, s ostalim čelnicima. Kako Peras nije potpisala odluku o izvanrednom otkazu - zadovoljštinu će potražiti na sudu - ona je formalno još uvijek predsjednik Uprave Dinama i bit će to sve dok joj poštar ne dostavi pisanu odluku Izvršnog odbora. Što se ne može dogoditi prije ponedjeljka. I tada ta odluka neće biti pravomoćna, jer po Zakonu o radu Peras ima rok od 15 dana u kojem može osporiti tu odluku. Što će po svemu i napraviti.

Do tada je Peras po slovu zakona dužna ispunjavati svoje obaveze definirane ugovorom. Nije li - kad je pravna forma u pitanju - normalno da predsjednica Uprave zauzme svoje mjesto u svečanoj loži? Što bi značilo da će Vlatka Peras sutra sjediti u svečanoj loži. I nakon utakmice još jednom čestitati igračima i članovima stožera.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Napokon, ako je rastanak već bio tako "ugodan i ljudski", zašto Peras ne bi sa svog mjesta pogledala još jedno veliko slavlje Dinama. U kojem su njezini potezi imali veliki značaj.

U petak se nakon što je klub i službeno obznanio da je Vlatka Peras dobila izvanredni otkaz javio Ivan Cvjetković, jedan od najpoznatijih hrvatskih menadžera, te bivši igrač Dinama i Hrvatske. Zamolio me je da objavim nekoliko njegovih rečenica.

- Neću ulaziti u to zašto je i kako Vlatka Peras dobila taj otkaz. Nije moje da o tome sudim. Međutim, osjećam da mi je dužnost reći sljedeće - Vlatka Peras najzaslužnija je osoba u Dinamu što je Bruno Petković ostao prošlog ljeta. Imao je nekoliko konkretnih ponuda, jednu od pet milijuna eura, te je bila otvorena opcija da ode. I tada je Peras bila jedina osoba među odgovornima u klubu koja je čvrsto zauzela stav da Bruno mora ostati. Što je Bruno zajedno sa mnom i prihvatio. Sad kad je sezona završila svima je jasno da bi Dinamo jako teško sutra slavio naslov prvaka da je Bruno otišao u Tursku ili gdje već - zaključio je Cvjetković.

Eto još jednog razloga zbog kojeg bi Vlatka Peras mogla sutra zauzeti mjesto u svečanoj loži. Ili zbog kojeg barem razmišlja da bi trebala...

Linker
25. svibanj 2024 15:07