Kaneko sa suigračima

 Damir Krajač/Cropix
SPECIFIČAN STIL IGRE

Mikić o pojačanju Dinama: ‘Ima nevjerojatnu sposobnost, brutalan je kad ulazi na lijevu nogu‘

"Ništa nisam očekivao, samo znam da je dobar", kaže legendarni igrač Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2023. 11:11

Mihael Mikić, bivši igrač Dinama, danas asistent Damira Krznara u Celju, deset godina igračke karijere proveo je u Japanu. Itekako poznaje japanski nogomet i tamošnje nogometaše.

Pitali smo ga kako je on vidio učinak Takura Kaneka u posljednjim utakmicama.

- Kaneko je igrao u Sapporu, u momčadi koja je igrala napadački nogomet, ali napadački nogomet iz tranzicije. Kad je u situacijama 1 na 1, kad ispred njega ima prostora, on je stvarno dobar. Ne dobar, nego će predriblati - svakoga! Ima nevjerojatnu sposobnost driblinga, osjećaja prostora. S desne strane ulazi na svoju lijevu nogu i tu je jednostavno brutalan! U Sapporu je igrao po cijeloj desnoj strani. U fazi napada bio je krilo, a u fazi obrane je bio bek. Mihajlo Petrović je igrao s tri igrača u zadnjoj liniji, u liniji pet bio je otraga, a u fazi napada u ravnici sa špicom - priča nam Mikić.

image

Takuro Kaneko

Željko Hajdinjak/Cropix

Veli da je Kaneko igrao klasični tranzicijski nogomet...

- Njegove statističke brojke u Japanu su bile odlične s obzirom na njegov način igre. Te brojke su za igrača koji igra u oba smjera sjajne. Iza njega u Sapporu nije bilo beka, on je bio taj bek, a onda je morao u napad, pa se opet vratiti nazad. Vidim da se pisalo kako “nije imao neke brojke u Japanu”. Ma, idemo izvaditi brojke krila u Dinamu posljednjih godina, osim Oršića ili Ivanušeca... Ne znam tko je imao bolje brojke.

Je li očekivao da će Kaneko biti dobar u Dinamu?

- Ja nisam ništa očekivao, ja samo znam da je Kaneko - dobar igrač! Jedino nisam znao hoće li u Dinamu, protiv kojeg se u HNL-u igraju zatvorene i čvrste obrane, moći to probijati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:29