Sandro Kulenović

 VOJKO BASIC Cropix
OSTAJE JOŠ TRI GODINE

Miljenik navijača odbio Engleze i potpisao novi ugovor s Dinamom: ‘Najjači smo, nema veze tko dolazi u Hajduk‘

‘Oduvijek sam govorio da sam Dinamu uvijek na dispoziciji. Meni je san biti taj ‘plavi devet‘‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. srpanj 2024. 16:48

Sandro Kulenović (24) potpisao je u srijedu novi ugovor s Dinamom koji ima vijek trajanja do ljeta 2027. godine. U plavom domu nisu dvojili niti sekunde, željeli su pod svaki cijenu zadržati centarfora koji je bio itekako značajan faktor uspjeha Modrih na proljeće prošle sezone kad je igrao vjerojatno najbolje u karijeri. Društvo iz Maksimira zasluženo ga je nagradilo, ali i navijestilo da na njega gledaju kao na čovjeka koji će u budućnosti biti jedan od nositelja momčadi. Jer, pogledajte na početak teksta, Kule, kako ga svi zovu u plavoj svlačionici, mlad je dečko pred kojim se pruža još mnogo uspješnija karijera od dosadašnje koja je bila skroz dobra.

- Ovaj novi ugovor s Dinamom za mene značu jako puno. Naročito s obzirom na situaciju u kojoj sam bio prije godinu dana. Sve se okrenulo, jako puno protekle sezone. Ali mislim da je ovo zapravo tek moj - početak! Najbolje od mene u Dinamu tek dolazi - kazao nam je u uvodu Sandro Kulenović

Pitamo ga hoće li u novoj sezoni nastaviti tamo gdje je stao prošle, kad je bio jedan od krucijalnih igrača u završnici, zapravo kroz cijelo proljeće?

- Prije svega, daj Bože zdravlja. To je najvažnije. Najteže je znate, održati konstantu. Međutim, na pripremama i početkom sezone dati ću sve od sebe kako bi je zadržao i nastavio tamo gdje sam stao prošle sezone. Želim na svakoj utakmici biti na svojoj najvišoj razini. Baš sam jako motiviran, i uopće se ne zadovoljavam s time što smo momčad i ja napravili prošle sezone. Na kraju je bilo jako lijepo, ali želim da slijedeću sezonu bude još bolje.

Sjetili smo se da smo prošlih zimskih priprema u Rovinju, kad je zabijao na utakmicama, pričali o tome kako se zapravo teško ubaciti u udarnu postavu Sergeja Jakirovića, bez obzira što mu je išlo. Treneri znate obično kažu ‘da na pripremama svi kreću od nule‘, ali znamo da nije tako. Tada Kule nije bio u ovakvom statusu kakav ima sada, tada se tek čekalo da bude na najvišoj razini koju je kasnije dostigao.

- Sve ovisi o treneru koji određuje hijerarhiju igrača. Te tko će igrati. Na nama igračima jest trenirati i dokazati se treneru. U konačnici, trener je najodgovorniji za sve. Uzeli smo prošle sezone duplu krunu, znači da su trener Jakirović i njegov stožer napravili dobar posao. Sve je na kraju bilo dobro posloženo i ispalo je baš onako kako je trebalo.

Puno se već pisalo o tome da će ovog ljeta iz plave svlačionice otići Bruno Petković. Očekuje li da će u tom slučaju postati prva špica Dinama?

- Oduvijek sam govorio da sam Dinamu uvijek na dispoziciji. Meni je san biti taj ‘plavi devet‘. No ponavljam, trener je taj koji odlučuje. Na meni je da se nametnem, da treniram, da dobro igram. Da nastavim onakvim prezentacijama kakve su bile prošle sezone. Onda će trener odlučiti tko će biti prva špica. Ali o tom potom. Bruno Petković je i dalje igrač Dinama. Svi znamo koliko on znači za našu momčad, za naš klub. On je lider ne terenu i van terena. O njegovim igračkim sposobnostima ne treba pričati, sve se zna.

Konačno, može Dinamo igrati s dvije špice, ako Petko ostane zar ne?

- Ta fornmacija s dva napadača, promjena sustava nam je donijela puno, napravili smo ogroman niz. U toj formaciji smo na kraju krajeva prelomili prvenstvo. Meni je bilo super igrati su paru s Petkovićem koji je iznimno inteligentan igrač, koji iznimno razumije igru, pročita suparnika. Tako da je meni puno olakšao. Surađivati s Petkovićem u napadu je - vrh! Ako se dogodi u budućnosti, bilo bi mi jako drago igrati u paru s Petkovićem.

Što Kulenović očekuje od Dinama slijedeće sezone? Početna situacja je fenomenalna, Modri su već osigurali Europsku ligu, a mogu i u Ligu prvaka, igraju u play-offu? Zapravo, izgleda nikad bolje...

- Da... Zato je bila tako važna prošla sezona. Znali smo da možemo izravno u play-off Lige prvaka ako nam se neke stvari poslože. Na kraju su se posložile. Naši ciljevi su oba domaća trofeja i želimo igrati Ligu prvaka. U Dinamu to nitko ne krije. Zapravo, svake godine su naši ciljevi isti, najviši. Promijenio se format Lige prvaka, biti će više momčadi, više utakmica. Za sve nas je to dodatna motivacija. Igrati Ligu prvaka u Maksimiru bilo bi sjajno.

Domaća konkurencija? Hajduk je preuzelo veliko ime Gennaro Gattuso, najavljuje se dolazak Ivana Rakitića i Edina Džeke... Ako se to ostvari, kad su igrači u pitanju, možda negdje postoji bojazan od takvog Majstora s mora?

- Dobra je reklama za HNL dolazak Gennara Gattusa. On je veliko ime, nogometni velikan. Sigurno jest da će donijeti Hajduku nešto svoje, nešto dodatno. Hajduk će opet svim silama napadati titulu, pokušati će nas ugroziti. Ali, uvjeren sam da je Dinamo i dalje najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj, bez obzira tko dođe u Hajduk. Imamo najbolji kadar u HNL-u, ne gledamo ostale. Naravno, to trebamo pokazati na terenu, igrati kao zadnjim nekoliko mjeseci prošle sezone. Onda nema straha - zaključio je Sandro Kulenović.

Kulenović je imao ponudu Bristol Cityija koji igra u Championshipu. Je li razmišljao o toj opciji?

- Nisam niti sekunde razmišljao o ponudi Bristola. Ponuda je stvarno bila dobra, Championship je dobra, razvojna liga, ako odigraš dobru sezonu, lako možeš završiti u Premiershipu. Ali nije bila opcija, znam da nisam svoje do kraja još rekao u Dinamu. Imam još toga puno za ostvariti u plavom klubu. Već sam bio dogovorio uvjete novog ugovora s Dinamom, za mene je plavi klub bila jedina opcija - kaže Kulenović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. srpanj 2024 16:49