Emir Dilaver i Bruno Petković

 DAMIR KRAJAC Cropix
DOČEKAO PRILIKU

Mislilo se da je otpisan, da kod Čačića neće dobiti šansu, ali ‘granitni‘ dinamovac ponovno postaje jak adut

Osim što je dobar stoper, on je i veliki motivator, jedan od dobrih duhova svlačionice...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 09:52

Nesretni Boško Šutalo operiran je u ponedjeljak, a na teren bi se trebao vratiti u razdobolju od četiri do šest mjeseci. Dakle, ova polusezona je završena za dečka koji je u Dinamo došao kao veliko pojačanje za 4 milijuna eura. I u posljednjim utakmicama je zaista pokazao da je istinsko pojačanje. A onda se dogodila tragedija u Šibeniku. Nitko ga nije udario, slomio je fibulu i ligamente desne noge kod jednog doskoka na mjestu gdje se spajaju normalna i umjetna trava na Šubićevcu. Operaciju je obavio Dinamov liječnik Božidar Šebečić, vrhunski kirurg.

Užasna je to šteta za Boška Šutala, mladića koji je taman ušao u formu, a sad ćemo ga vidjeti na travnjaku tek u proljetnom dijelu sezone, pred njime su dugi dani rehabilitacije. A trebao je Boško u sljedećem kolu HNL-a protiv Rijeke zaigrati u paru sa svojim velikim prijateljem i prezimenjakom Josipom, koji se oporavio od ozljede, rupture mišića. Baš nas je zanimalo kako će kombinacija Šutalo - Šutalo izgledati skupa na stoperskim pozicijama, nažalost, za sada od toga neće biti ništa. Taman kad se oporavio Josip, ozlijedio se Boško...

4,0

milijuna eura dao je Dinamo za Boška Šutala

Nevjerojatna igra sudbine. Nevjerojatan peh za tog mladića. U Dinamo je stigao nakon operacije trbušnog zida, oporavio se, postao jedan od ključnih igrača, a onda se opet ozlijedio i morao "pod nož". Kad ne ide, onda ne ide, jedna nevolja u njegovom slučaju nikad ne dolazi sama, prate se u stopu.

- Operacija je prošla dobro, čeka ga višemjesečni oporavak, a više detalja pratit ćemo u hodu, kad prođe prva faza oporavka i kad krene rehabilitacija. U ovom trenutku nije moguće previše prognozirati - izvijestili su iz plavog kluba.

image

Boško Šutalo

RONALD GORSIC Cropix

Dinamo u ovim zadnjim danima prijelaznog roka neće posegnuti za dovođenjem nekog novog stopera, procijenjeno jest da za to nema potrebe. Vraća se Josip Šutalo, a u rosteru su tu još Dino Perić, Rasmus Lauritsen, Kevin Theophile Catherine i Emir Dilaver. Dakle, u ovom trenutku Modri imaju pet stopera, pa im nije potrebno na "ho-ruk" u tako kratkom vremenskom razdoblju do konca ljetnog mercata bilo što forsirati, dovoditi nekoga "na silu".

A kad smo kod Dinamovih stopera, onda je to zapravo priča za rubriku "vjerovali ili ne". Kad god se radi o ozljedama, onda su u prvom planu uglavnom - stoperi. Prošle sezone je problema s ozljedom imao Dino Perić, isti problemi mučili su ove sezone Theophilea i Lauritsena, a naravno i Josipa Šutala. Sad je "na programu" Boško Šutalo. Dinamovi stoperi ozljeđuju se kao na tekućoj vrpci. Naravno da to mora imati utjecaja na kompletnu momčad Ante Čačića, ali i na druge segmente u klubu. Recimo, gotovo smo sigurni da bi Josip Šutalo ovog ljetnog prijelaznog roka dobio neku lukrativnu ponudu da se nije ozlijedio, Dinamo je na njegovom transferu mogao zaraditi milijunske svote eura. Vladalo je ogromno zanimanje za Josipa, javljali su se mnogo europski klubovi iz liga Petice, ali nakon ozljede - više nitko.

image

Emir Dilaver

DAMIR KRAJAC Cropix

Jedini stoper koji nije imao problema s ozljedama jest "granitni" Emir Dilaver. Mislilo se da on uopće neće imati nikakve šanse dobiti minutažu kod Čačića s obzirom na veliki broj stopera, a sad bi čovjek koji je napunio 31 godinu mogao imati mnogo veću minutažu nego što je mogao i zamisliti. Dilaver je uskočio u ključnoj utakmici sezone protiv Bodo/Glimta i odigrao je bez najmanje pogreške, a dobar je bio i u Šibeniku nakon što je zamijenio ozlijeđenog Boška Šutala. Trener Ante Čačić inače jako cijeni Dilavera, i kad je bio daleko od momčadi "Veliki Blek" je strpljivo trenirao, nije gunđao, nije se bunio. Radio je svoje i, eto, dočekao je priliku.

Na Maksimiru je igrao od 2018. do 2020. godine, bio je ljubimac trenera Nenada Bjelice i navijača. Poznat kao beskompromisni borac dobio je taj nadimak "Veliki Blek" jer je uvijek štitio svoje suigrače, pa su mu nadjenuli nadimak po junaku iz istoimenog stripa. No, onda je u rujnu 2020. godine otišao u Rizespor za milijun eura. Vratio se zadnjeg dana mjeseca kolovoza prošle godine. Mnogi su se tada pitali čemu vraćanje Dilavera. Ali, osim što je dobar stoper, Dilaver je i veliki motivator, jedan od dobrih duhova svlačionice, čovjek koji uvijek zna napraviti sjajnu atmosferu. Na kraju će nakon svih problema sa stoperima Dinamo u njemu imati jakog aduta u nastavku sezone...

PET STOPERA ZA LIGU PRVAKA

Josip Šutalo

- rođen 28. veljače 2000.

- vrijednost na TM 8,0 mil. €

Rasmus Lauritsen

- rođen 27. veljače 1996.

- vrijednost na TM 5,0 mil. €

Dino Perić

- rođen 12. srpnja 1994.

- vrijednost na TM 3,5 mil. €

Kevin T. Catherine

- rođen 28. listopada 1989.

- vrijednost na TM 2,5 mil. €

Emir Dilaver

- rođen 7. svibnja 1991.

- vrijednost na TM 0,5 mil. €

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 02:51