Konrad Laimer, Leon Goretzka i Sven Ulreich

 EIBNER-PRESSEFOTO/HEIKE FEINER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
‘MRVICE‘ NA TERENU

‘Misterij‘ Bayernove zvijezde: Pjaca mu je bio kolega, a sada je uoči Dinama dobio znakovitu poruku od kluba?

‘Vidjet ćemo, imamo tri utakmice u sedam dana, trebat ćemo sve‘, rekao je Vincent Kompany
Piše: SNObjavljeno: 16. rujan 2024. 12:54

Bayernova "šestica" u Kielu i Dinamov poraz na Maksimiru bili su uvertira za međusobni sraz bavarskog i hrvatskog velikana u utorak na Allianz Areni (21 sat). Iako je njemački doprvak odradio rutinski posao na sjeveru države, poslije trijumfa naveliko se pričalo i o statusu donedavno nezamjenjivog veznjaka - Leona Goretzke.

Iako je u karijeri odigrao 222 dvoboja za Bayern, u tekućoj je sezoni skupio tek "mrvice" u sudačkoj nadoknadi protiv Freiburga, a u subotnjoj utakmici nije bio niti u zapisniku. Dok njemački mediji, poput Bilda, nagađaju je li 29-godišnji veznjak već odigrao posljednji susret za Bavarce, a njegov slučaj nazivaju i "misterijem", o cijeloj se situaciji oglasio Max Eberl, sportski direktor.

- Jasno smo komunicirali od početka. Leon je znao da ćemo se osloniti na Aleksandra Pavlovića, a znao je i da će u klub doći João Palhinha, kao i da će Joshua Kimmich igrati više u sredini. Konkurencija je žestoka. Leon je sjajan tip, jako mi se sviđa, iako je trenutačno uzrujan, što mogu razumjeti, ali to je dio nogometa.

Međutim, s obzirom na gust raspored, u kojemu je prva na redu utakmica s Modrima, Vincent Kompany ga možda nije u potpunosti prekrižio.

- Vidjet ćemo, imamo tri utakmice u sedam dana, trebat ćemo sve - rekao je belgijski trener.

Inače, pojavi li se Goretzka u zapisniku, a možda i na terenu, na travnjaku Allianz Arene mogao bi se susresti s bivšim kolegom iz Gelsenkirchena - Markom Pjacom. Ovaj dvojac dijelio je svlačionicu u Schalkeu prije više od šest godina, a zajedno su odigrali šest dvoboja, upisavši tri pobjede, remi i dva poraza.

Linker
16. rujan 2024 12:54