Maro Katinić u dresu Dinama

 MARKO TODOROV Cropix
NEKOĆ NASTUPAO ZA RIJEKU

Mlada nada Dinama potpisala prvi profesionalni ugovor: Modri predstavili igrača za budućnost!

‘Bio je najmlađi igrač u standardnom sastavu druge momčadi plavih u Drugoj HNL‘
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2022. 11:29

Talentirani Maro Katinić potpisao je s Dinamom prvi profesionalni ugovor, potvrdio je klub u prijepodnevnim satima subote. Riječ je o igraču rođenom u Rijeci (13. travnja 2004. godine) koji je karijeru započeo u tamošnjem Lučkom radniku, a od 11. do 15. godine nastupao u mlađim uzrastima Rijeke.

"Igrački se formirao i oblikovao u Dinamovoj školi, prošlog ljeta zablistao na snažnom juniorskom turniru Mladen Ramljak, u seniorskom se nogometu ustalio u drugoj momčadi plavih kao standardni stoper u Drugoj HNL, a za prvi sastav debitirao još kao 17-godišnjak upisavši dosad već dva nastupa... Ovo je „brzopotezni“ opis nogometnoga puta kojeg je zasad prošao mladi Dinamov branič Maro Katinić. Tek mu je 18 godina, a s plavima je sad potpisao i prvi profesionalni ugovor", objavili su na službenoj stranici prvaka Hrvatske.

U maksimirsku je školu Katinić došao u ljeto 2019. kao 15-godišnjak. Još kao 17-godišnjak testirao se u Drugoj HNL, a igrao je na mjestu središnjeg stopera, najčešće na desnoj, a po potrebi i na lijevoj strani.

"Katinić je bio najmlađi igrač u standardnom sastavu druge momčadi plavih u Drugoj HNL. U tih 30 kola odigrao je 21 utakmicu. Za Dinamo II u prošloj je drugoligaškoj sezoni nastupio 41 igrač, a jedini mlađi od Katinića bio je Luka Lukanić, rođen tri tjedna kasnije. No, Lukanić nije bio u kategoriji standardnih jer upisao je tek jedan nastup zaigravši u zadnjih pola sata. Katinić je zaigrao i u dvjema prijateljskim utakmicama za prvu momčad plavih. Debitirao je 5. rujna prošle godine u gostima kod Jaruna kad je Dinamo uveličao proslavu 100. obljetnice kluba. Slavljenici su na kraju i rezultatski slavili s 3:1, ali Katinić je, zajedno s još nekim suigračima iz mlađih uzrasta, uskočio tek u 62. minuti. Kasnije je za prvi sastav odigrao i u – međunarodnoj utakmici. Bilo je to u humanitarnom dvoboju protiv Dynama iz Kijeva na glavnom maksimirskom travnjaku 28. travnja ove godine, samo dva tjedna nakon njegova 18. rođendana. I u ovom je slučaju ušao 62. minuti, a dvoboj je završen remijem, 2:2. U oba je navrata zaigrao u ulozi desnoga stopera, u prvom slučaju u formaciji s trojicom, a u drugom s četvoricom igrača u obrambenom redu. U mlađim je uzrastima nastupao za reprezentaciju od U-15 do U-19, a najdulji je „staž“ u dresu nacionalne momčadi proveo u kadetskoj konkurenciji", riječi su kojima su iz Dinama predstavili ovog mladića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. svibanj 2024 10:53