Bartol Barišić (lijevo)

 RONALD GORSIC Cropix
OGROMAN POTENCIJAL

Mladi dinamovac koji bi mogao postati novi ‘Plavi 9‘ ide na posudbu, Modri se nadaju da će dobiti svog ‘Belju‘

Barišić već godinama slovi kao veliki potencijal, napadač-strijelac, koji je u mlađim uzrastima rušio rekorde
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2022. 06:15

Gvardiol, Franjić, uskoro vjerojatno i Josip Šutalo. Pa onda možda i Baturina, tko tko nakon njega. Prije njih svi oni brojni mladi igrači proizvedeni u Maksimiru, koji su kroz Dinamo stigli do europskih visina. Međutim, godinama, već predugo među njima nema napadača, nema golgetera 'uzgojenog' na temeljima tradicije 'Plavog 9', nakon Andreja Kramarića koji iz raznih razloga nije u Maksimiru ostavio dubok trag, Dinamo i nije imao svog strijelca, svoju 'devetku'.

Dobro, na neki način to jest Bruno Petković, ali znamo kojim je on putem došao do prve momčadi Dinama, sve samo ne očekivanim i prirodnim.

image
RANKO SUVAR Cropix


A Bartol Barišić već godinama slovi kao veliki potencijal, upravo je napadač-strijelac, koji je u mlađim uzrastima rušio neke rekorde, nazabijao se golova. Vrlo dobra je bila i njegova prošla seniorska sezona, 10 golova uz dvije asistencije u Drugoj HNL, svakako brojke zbog kojih zaslužuje pažnju. Bilo je razmišljanja da ide i na pripreme s prvom momčadi, no, prevladalo je mišljenje da u narednoj sezoni još neće dobiti pravu priliku u Maksimiru, ali da se treba razvijati na prvoligaškoj sceni i zakoračiti u 'pravi' nogomet. Pa da se vidi koliko vrijedi i može li Dinamo s njim doista ozbiljno računati.


Prema našim informacijama Bartol Barišić je zadnjih dana najbliži posudbi u Istri, novi sportski direktor Puljana Saša Bjelanović već je kontaktirao s Dinamom, opcija je realna, iako za Barišića nije jedina. Pokazala se Istra odličnim poligonom za razvoj mladih igrača, tamo je stasao Josip Šutalo, a lani se dokazao Osijekov napadač Dion Drena Beljo. Hoće li Barišić doći na Drosinu i postati Dinamov 'Beljo'? Idući bi dani trebali donijeti odgovore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:43