Baturina pogodak

 SCREENSHOT TPORTAL
IMA LUCIDNA RJEŠENJA

Mladi dinamovac zadivio Engleze, ne samo fenomenalnim pogotkom: ‘Hrvatska nam je očitala lekciju‘

Kako su na Otoku vidjeli izvedbu Hrvatske U-21 reprezentacije
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 30. ožujak 2023. 08:03

Od sjaja do bolnog prizemljenja, tako bi se u engleskim medijima mogao opisati poraz mlade reprezentacije Engleske od Hrvatske u prijateljskoj utakmici u Londonu (1:2). Mladi Vatreni su u britanskoj prijestolnici nakon dojmljive predstave prekinuli pobjednički niz Engleza koji su prije dvoboja s Hrvatskom pobijedili Francusku, Njemačku i Italiju.

Posebno se u medijima ističe sjajan pogodak Martina Baturine iz slobodnog udarca. Mlada zvijezda Dinama zadivila je englesku javnost ne samo zbog postignutog pogotka, već zbog samog stila igre i lucidnih rješenja, te neće biti nikakvo iznenađenje ako se u dogledno vrijeme Baturina nađe na meti klubova iz elitnog razreda engleskog nogometa.

image
ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ashley Western/colorsport/Shutterstock Editorial/Profimedia

Osim Baturine apostrofirano je da se u listu strijelaca upisao s bijele točke i Dion Drena Beljo. Za visokog hrvatskog napadača bio je zainteresiran Leeds United, ali umjesto Yorkshirea Beljo je odabrao odlazak u Bundesligu.

Stalni pratitelji U-21 reprezentacije Engleske kao glavni razlog poraza od Hrvatske navode da domaćini nisu mogli parirati mladih hrvatskim uzdanicama u veznom redu, dok se na meti kritike našao i izbornik Lee Carsley koji je u početnom sastavu u odnosu na dvoboj protiv Francuske napravio čak 10 izmjena uz mišljenje da se momčad kvalitete ranga Hrvatske teško može dobiti s pričuvnim rješenjima i trojicom debitanata.

Englezi su se očito i u mlađim kategorijama navikli na pobjeđivanja pa im poraz od Hrvatske, makar se radilo o prijateljskoj utakmici, nije dobro sjeo. Ipak koliko god na Otoku mislili da imaju momčad prepunu talenta, ova engleska momčad i u najboljem mogućem sastavu je vrlo dobar materijal, ali nije čudesne kvalitete. Uostalom pobjeda od 4:0 nad Francuskom ni po čemu ne odgovara onome što se događalo na travnjaku u Leicesteru s obzirom da su Francuzi u prvih sat vremena u potpunosti nadigrali Engleze koji su se razigrali tek u posljednjih pola sata.

No za razliku od Francuske, Italije i Njemačke, izabranici izbornika Igora Bišćana našli su pobjednički lijek za engleske talente. Dvoboju na stadionu Fulhama prisustvovao je i izbornik seniorske reprezentacije Engleske Gareth Southgate, no engleski mediji navode da Southgate nije mogao vidjeti gotovo ništa što bi ga impresioniralo, već je mogao uživati u majstorijama Baturine, Belje i društva, dok se ističe i nepotreban filozofski pristup engleskog izbornika Leeja Carsleyja nakon poraza.

- Bila je ovo lekcija koja nam je bila potrebna. Naravno da smo željeli pobijediti, ali nije loše niti izgubiti ako se iz toga izvuče pouka. Ne razumijem kritike na račun sastava s obzirom na brojne promjene. Ovo su utakmice u kojima svi trebaju dobiti prigodu. Hrvatska je odigrala baš onako kako sam očekivao, a ovaj poraz me uopće ne brine jer sam uvjeren da ćemo do početka Europskog prvenstva u lipnju biti u pobjedničkom izdanju - istaknuo je Carsley.

Linker
27. srpanj 2024 05:25