GORAN MEHKEK Cropix
PODIŽU GLAS

Mobilizacija navijača Dinama, BBB-i šalju jasnu poruku objema strujama: ‘Tu kompromisa nema!‘

Utakmica protiv Gorice (subota, 17.30) bit će vjerojatno jednako zanimljiva i na terenu i na tribinama
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 20. siječanj 2023. 19:56

Mobilizacija. Tom su riječi Bad Blue Boysi najavili utakmicu s Goricom, ali i kompletni proljetni dio sezone. Ideja je samo jedna: u subotu u Maksimiru biti u što većem broju, kako bi se poslala jasna poruka navijačke grupe objema strujama, ali još i više političkim strukturama u Gradu Zagrebu i RH.

Iako svoje poruke šalju već 15 godina, sada osjećaju kako se radi o prijelomnici u životu kluba, i žele masovno odaslati poruku prema svim zainteresiranim strankama u ovom zapetljanom i vrućem slučaju.

Ovaj put, ipak, neće biti posebnih dramaturških komponenata, već bi skupina u jednome času trebala istaknuti jasan transparent, u kojem će dati do znanja što misli i što želi u budućnosti Dinama, a to je klub istrgnut od obje struje.

Nema velike razlike

- I tu kompromisa nema! - podići će glas pojedinci u neformalnim razgovorima, tvrdeći kako ne postoji niti milimetar izgleda da se primaknu Antolićevoj struji kako bi dotukli Mamića, jer i današnjeg člana Uprave smatraju i doživljavaju jednim od glavnih sukreatora politike kluba, te čovjeka koji je "crnim listama" odrađivao prljavi posao za bivšeg šefa, i to upravo protiv njih. A to se ne zaboravlja. I, tvrde, dižući glas, tu mogućnosti za pomak ili uzmak - nema. Njihov stav dijeli skupina Dinamo to smo mi, koja je tijekom petka izašla s priopćenjem u kojem tvrdi kako "demokratizacija kluba nema alternativu".

image
DANIEL CHESTERTON/PHC IMAGES/PROFIMEDIA

Premda u talonu imaju još vrlo ozbiljnih aduta, za koje se nadaju da neće morati ispucati, ovo je prva službena utakmica nakon raskola dvije struje jednog tijela, i u njoj Boysi vide potrebu da se jasno odrede, s obzirom na to da je gradom znala kružiti špekulacija da svojom tišinom, praktički, stoje na Antolićevoj strani. A odrednica je prilično jasna: čišćenje Skupštine i start ispočetka, uz gradnju novog stadiona. Na Maksimiru, naravno. Ovo je u stvari kulminacija njihove borbe koja, dakle, traje praktički od 2006. godine, a puni zamah doživjela je smjenom Josipa Kužea.

Šizofreno vrijeme

Bit će, međutim, zanimljivo vidjeti i reakciju drugih tribina osim "Sjevera". Ovaj plamteći rat, svjedoče itekako društvene mreže, doveo je do velikog raskola ostatka navijačkog puka, koji se razdijelio na većinom "mamićevce", u manjini "antolićevce", ali i treću navijačku struju, koja zaziva treću stranu, neokaljanih CV-a, smatrajući da je kompletna Skupština mahom kontaminirana, čime je uspostava nove vlasti zapravo prelijevanje iz šupljeg u prazno.

Sve to sugerira da utakmica s Goricom ima puno veći značaj na upravljačkoj sceni, i upravo će situacija na tribinama biti u glavnom fokusu, iako je stav da potpora igračima ne smije izostati.

Ipak, teško je u ovom šizofrenom času uopće pojmiti da Dinamo može normalno igrati utakmice, s obzirom na to da i svlačionica - htjela, ne htjela - živi prijelomni trenutak sadašnjosti i budućnosti kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 00:18