Valdas Dambrauskas je zadovoljan pobjedom

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Moćna izjava iz Hajduka: ‘Velike ekipe ne gube dvije zaredom!‘ Trener Gorice: ‘Postao sam James Bond 007‘

Nakon utakmice pred kamere su stali Valdas Dambrauskas, Krunoslav Rendulić i Dario Melnjak
Piše: Jurica Radić/Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2022. 20:22

Hajduk je s 2:1 pobijedio Goricu u polufinalu Kupa, a nakon tog susreta je pred kamere izašao trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

"Mislim da je najvažnija reakcija nakon Rijeke. Velike ekipe reagiraju i ne izgube dvije zaredom. Sad smo u finalu, ali to nije trofej. Sada moramo pobijediti u finalu i završiti posao. Sretan sam kako smo igrali, posebno u prvom poluvremenu. Zadnjih pet minuta smo pali i to se ne smije događati. Ne bismo trebali tako završavati utakmice. Mogli smo prije riješiti dvoboj, zadnje dvije-tri minute smo trebali preživjeti. Na kraju, čestitke svima, ali slavit ćemo kasnije", rekao je Dambrauskas i dodao:

"Ova utakmica će nas emocionalno isprazniti. Sada imamo dugo putovanje u Pulu kod Istre. Želimo se što prije oporaviti i okrenuti toj utakmici. Želja u finalu Kupa? Htjeli smo doći do finale. Da biste osvojili Kup, morate pobijediti najboljeg. Neka bolja ekipa pobijedi."

Na početku drugog dijela se momčad povukla. Je li bilo straha?

"Ne znam što bih rekao o strahu, jer ako se bojiš, ne možeš niti igrati niti voditi momčad. Imali su inicijativu gotovo cijelu utakmicu, ali kvaliteta protivnika je da napravi neku šansu ili poluprigodu."

Je li sustav s tri stopera nakon Rijeke otišao u povijest?

"Za neke utakmice je prikladan jedan sustav, za druge neki drukčiji. zato postoji trener da izabere sustav."

Nakon utakmice svoje je viđenje ponudio i trener Gorice Krunoslav Rendulić.

"Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. U prvom dijelu smo bili previše impresionirani, a kad dođete na Poljud i budete stisnuti teško se vratiti. Drugi dio smo igrali bolje i zabili, ali nedostajalo nam je malo za bolji rezultat. Imali smo kod 1:0 za Hajduk veliku šansu. Da je Pršir zabio, tko zna što bi bilo. Ako zadržimo energiju na ovom nivou, onda nema straha", rekao je Kruno Rendulić.

Sedmi poraz u nizu ste zabilježili, jeste li razgovarali s predsjednikom kluba o svom statusu?

'Da, postao sam James Bond 007. Trebate predsjedniku postaviti to pitanje'.

Osvrnuo se i na Hrvatski dragovoljac koji slijedi u prvenstvu:

"Nema lakih protivnika, posebno što nam Dragovoljac dolazi nakon teškog protivnika. Nadam se da ćemo se uspjeti regenerirati i upisati pobjedu."

Dario Melnjak zabio je oba gola za Hajduk i tako ga odveo do finala gdje će igrati s boljim iz ogleda Rijeke i Osijeka koji je na rasporedu iduće srijede.

"Jako bitno za nas da smo dobro ušli u utakmicu nakon nesretnog poraza za vikend. Šteta je što već u prvom poluvremenu nismo riješili pitanje pobjednika, što nismo zabili više pogodaka. Imali smo stvarno puno šansi. Imao sam i u prošlom susretu s Goricom dvije velike šanse i trener mi ih je spominjao od kada je došao do danas. Eto, bilo je suđeno zabiti. Nemam nekih želja za finale. Fokusirani smo na Istru i prvenstvo, finale Kupa je sada još daleko", zaključio je Melnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:13