GORAN MEHKEK Cropix
VRIJEME ZA RASTANAK

Modri dragulj završava svoju epizodu na Maksimiru, uskoro pada dogovor, a poznata je i njegova iduća destinacija

Ovog zimskog mercata Dinamo ga je želio poslati na posudbu u Goricu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. siječanj 2024. 14:35

Mladi Gabriel Rukavina polako završava svoju epizodu u Dinamu, transfer u LA Galaxy sve je bliže, za dečka za kojeg su govorili da je velika nada sljedeća destinacija po svemu sudeći bit će SAD, igranje u MLS-u. To je sad posve jasno jer Sergej Jakirović ga nije koristio na utakmici s Celjem. Saznali smo da je to upravo zbog toga što se radi na Rukavinom transferu, pa onda nema smisla da troši minute drugima kad je ionako na odlasku iz Maksimira.

O ponudi koju je LA Galaxy poslao na adresu Dinamu, onoj od 3 milijuna eura, već smo pisali. Međutim, ta cifra ne bi bila tolika jer igrač ima pravo na 20 posto od transfera, a isto tako postoje i neke menadžerske provizije. Iz maksimirskih izvora saznali smo da je Dinamo voljan pustiti Rukavinu ukoliko se odrekne tih 20 posto od ugovora... Načuli smo da ta priča ide lagano prema dogovoru, te da bi na koncu sve trebalo biti u redu po tom pitanju, što znači da će Rukavina ipak preko "Velike Bare". Istina, trebaju se ispeglati još neki detalji...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Odlazak Rukavine je logičan, s obzirom na to da trener Jakirović, a i bivši stratezi Dinama, nisu računali na njega, nema smisla zaustavljati dečka koji je već duže vremena nezadovoljan. Nezadovoljni igrači jednostavno nisu idealni za svlačionicu, pa je po svemu sudeći gotovo sigurni odlazak Rukavine prestanak muke i za njega i za Dinamo. Neke priče tako završe. U plavom domu su se svojevremeno nadali mnogo većoj zaradi za Rukavinu, spominjale su se mnogo veće milijunske cifre, ali nije se poklopilo. Gabriel će otići, a da nije u seniorskoj momčadi za Dinamo pošteno niti zaigrao.

Možda se pogriješilo na koncu prošle sezone kad su Modri već osigurali naslov prvaka, možda se u posljednjim utakmicama mogla dati veća minutaža Rukavini, pa bi se mnogo toga bolje moglo vidjeti, ali to se nije dogodilo. Ovog zimskog mercata Dinamo ga je želio poslati na posudbu u Goricu kako bi tamo stekao neophodno seniorsko iskustvo, međutim, obitelj Rukavina s time nije bila suglasna. Rukavina je otišao na zimske pripreme u Rovinj, igrao je drugo poluvrijeme protiv Triglava iz Kranja, a onda je stigla vijest od ponudi iz MLS-a. I tu je zapravo očito bio kraj karijere Gabriela Rukavine u plavom domu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 20:33