Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK Cropix
DINAMOV KUT

Modri na derbi stižu posloženo i kompletno: Jakirović je stvorio motiviranu vojsku koja u svaki boj ide hrabro

Dinamo je mnogo puta u povijesti nadmetanja u HNL-u pokazao da je pravi predator
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. listopad 2023. 14:28

Dinamo igra u Konferencijskoj ligi, ali današnji derbi je za Modre Liga prvaka. Idemo kazati “hrvatska liga prvaka”. Igra momčad Sergeja Jakirovića protiv, budimo objektivni, jedinog konkurenta za titulu. U ludoj atmosferi koja se očekuje na Poljudu, Modri žele odigrati mušku utakmicu, stići do pobjede koja bi ih s utakmicom manje plasirala ispred Majstora s mora i otvorila put prema obrani naslova prvaka. Iako trener Jakirović vrti ploču po kojoj ova utakmica neće odlučiti o šampionskom žezlu, kazuje da HNL nije sprint, nego maraton, sasvim je jasno da bi trijumf usred Splita, bio najbolji doping za nastavak prvenstva.

Dinamo je mnogo puta u povijesti nadmetanja u HNL-u pokazao da je pravi predator, da nakon što uhvati svoju žrtvu, ne pušta, trga je na komadiće. Onog trenutka kad preuzme vrh uglavnom ga drži do kraja, osvaja prvenstva, bolje se osjeća u ulozi lovine, nego u ulozi lovca. Jakirović i njegovi dečki u nedjelju navečer žele “izvjesiti zastavu na zvoniku svetog Duje”.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Nakon dolaska Jakirovića, izuzevši onu utakmicu u Pragu, nogomet se vratio u Maksimir. Posložio je trener kockice momčadi, današnja modra momčad djeluje mnogo bolje nego što je to bilo na startu sezone. I atmosfera u svlačionici je mnogo inspirativnija, kao da su se razbudili motivi koji su u jednom trenutku bili zaspali. Iako su Jakirovićeve izjave od dana kako je preuzeo Dinamo uvijek odmjerene, iako u njima nema dinamita i benzina, kao što nema niti sada pred gostovanje u Dioklecijanovom gradu, jasno jest da njegova momčad na uzavrelom Poljudu neće mahati maslinovom grančicom. Spremna je “podmetnuti minu” u Hajdukovom dvorištu, a na povratku u Zagreb pod “maslenički most”, kako se Majstor s mora više ne bi mogao vratiti u borbu za titulu.

Jakirović je u kratkom vremenskom razdoblju uspio itekako osnažiti roster, iako je dobio samo jedno pravo pojačanje, mladog Gabriela Vidovića iz Bayerna. Pronašao je i resurse u dečkima koje ima u svlačionici, a koji su do njegovog dolaska bili “izgubljeni dječaci”. Uspio je oraspoložiti one srdite koji nisu dobivali priliku, od onih igrača koju su bili “malo u banani” i “ruže uvele”, dobio je motiviranu vojsku koja može u svaki boj bez straha. I da se malo našalimo. Dinamo je na El Croatico konačno otputovao kompletan. Izabrani su pred derbi Izvršni i Nadzorni odbor, stabilizirale su se i kancelarije, iako je oporba koja i dalje želi na vlast još uvijek glasna. Hoće li se sad u svim segmentima posloženi Dinamo uspjeti revanširati Hajduku za poraz na startu prvenstva? Ako pitate bilo koga u Maksimiru, odgovor je - da!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 18:46