DAMIR SENCAR Afp
KAPA DOLJE

Modri oduševili i hajdukovce: ‘Dinamovci, svaka čast! Mene se najviše dojmila izjava Nenada Bjelice‘

Grupa veterana Bijelih odala je priznanje Modrima za - silno junačku igru‘
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 04. listopad 2024. 14:08

I u taboru Hajduka s velikim zanimanjem pratila se utakmica na Maksimiru, grupa veterana "bijelih" odala je priznanje "modrima", doslovno "za junačku igru".

Ivan Pudar odmah je primijetio...

- Mogu kazati da me se najviše dojmila izjava trenera Bjelice poslije utakmice, to kako je odao priznanje svojem prethodniku Sergeju Jakiroviću. Bjelici služi na čast kako je psihološki podigao momčad, ali i to priznanje da je primio momčad koja je dobro pripremljena. Europske utakmice uvijek imaju posebnu vrijednost, ovih 2-2 zaista se može tretirati - kako je rekao Bjelica - kao pobjeda.

Krstičević: Baturina sjajan

Mišo Krstičević se nadovezao, komplimentirajući zagrebačkom sastavu na prikazanom...

- Igrači Dinama bili su inspirirani, posebno na onakvom terenu. U prvom poluvremenu su se prilično mučili, ali u drugom su nadigrali monegašku momčad. Dobro su, dapače izvanredno su stajali na terenu, pokazali su da se mogu nositi s jačima. Baturina je odigrao izvanredno, njegov gol je velemajstorski potez, vidjelo se da osim talenta ima i sposobnost.

image

Ivan Pudar

VOJKO BASIC Cropix

Ivan Gudelj nije uopće mislio da će se dvoboj igrati, da bi nakon odgledanog zaključio:

- Mislio sam da će se utakmica odgoditi, ali je ipak bolje da se odigrala bez obzira na ispuštenu pobjeda. Drago mi je zbog Bjelice… Mene je ova utakmica od prve podsjetila na naš, po identičnim uvjetima odigran susret protiv Dnjipra na Poljudu. I to ne zato jer sam dao dva gola nego zbog načina borbe s jedne strane, ali i snalažljivosti igranja na takvom terenu.

Drago Ćelić na kraju ovog "splitskog" rezimea nije imao previše dvojbi...

- Svaka čast i za borbenost i za način pariranja protivnika i pogotovo za taktički postav od strane trenera Bjelice. Šteta je da takva igra nije na kraju zasluženo okrunjena s tri osvojena boda. Bilo mi je žao vidjeti pokunjene, žalosne igrače Dinama na kraju utakmice. No, odradili su sjajan posao.

Krivnja suca Osmersa

Na sličnom tragu bili su i drugi stručni komentatori na javnim servisima, koji su zaključili kako je Dinamo doista pokazao ogroman napredak u opdnosu na München i kako je samo nesmotrenost uz - glavnog suca, riješila dvoboj. Recimo, Filip Zubčić, naš proslavljeni skijaš, nije krio razočaranje arbitražom Nijemca Harma Osmersa, kojem je ovo, ujedno, bio debitantski nastup u Ligi prvaka. "To je Dinamo! A sudac je šu*ak", napisao je naš proslavljeni skijaš, ali nije jedini. Osim kaznenog udarca Maxa Bernauera, pritom, u fokusu je i 81. minuta dvoboja, u kojem je Petković srušen u kaznenom prostoru Monaca, a sudac je dosudio - prekršaj u napadu. "Mi smo jedan mali klub, kojem ovo očito mogu napraviti", komentirao je nakon dvoboja Dinamov veznjak Josip Mišić.

Linker
04. listopad 2024 15:46