GORAN MEHKEK/Cropix
TRANSFER NA VIDIKU

Modri se rješavaju jednog od najskupljih igrača? Donio im je Ligu prvaka, a Čačić s njime nije ni razgovarao

S četvoricom igrača obavljeni su razgovori, a dvojica bi mogli dobiti vrlo zanimljive ponude
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. ožujak 2023. 17:26

Dinamov trener Ante Čačić svojim je dečkima odlučio pokloniti četiri slobodna dana. Maksimir će tako biti prazan do ponedjeljka, kad se društvo opet okuplja na treningu. Jasno, bez svojih mnogobrojnih reprezentativaca, koji su razbacani po raznim nacionalnim adresama...

Dinamo je, naime, ovoga časa ostao samo na 12 igrača u svlačionici, odnosno, s deset igrača i dva vratara. To su Nevistić, Zagorac, Theophile, B. Šutalo, Perić, Ljubičić, Mišić, Bočkaj, Špikić, Bulat, Menalo i Drmić, s time da Boško Šutalo i dalje ima status rekonvalescenta, no o tome smo već dosta pisali.

Najskuplje modro pojačanje, za koje je Dinamo prošlo ljeto pristao Atalanti platiti 4 milijuna eura, nikako da se vrati u konkurenciju za utakmice, nikako da se izvadi iz zdravstvenih problema. U klubu nekako o tome šute, zaista je teško bilo što pametno zaključiti na tu temu, uopće išta špekulirati hoće li nesretni stoper zaigrati do kraja aktualne natjecateljske sezone. Nakon ozljede u Šibeniku za njega je sve krenulo nizbrdo, a Dinamo je od njega imao uistinu ogromna očekivanja.

Nakon reprezentativne stanke Modri će opet imati uzbudljivo razdoblje. Prvog travnja na rasporedu je HNL utakmica s Goricom, onda pet dana kasnije slijedi polufinale Hrvatskog nogometnog kupa u Šibeniku, a 8. travnja na rasporedu je gostujuća utakmica s Lokomotivom. Pobjeda protiv Rijeke vratila je mir u svlačionicu, prednost nad Hajdukom od devet bodova je pozamašna, Čačić definitivno sad lakše diše.

image

Josip Drmić i Ante Čačić

Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn

No kako to biva u plavom domu, svježeg zraka brzo nestane ako momčad "zakašljuca". Iako će i trener i igrači stalno zboriti floskulu da "idu od utakmice do utakmice", sasvim je jasno kako je trenutačno ipak u prvom planu gostovanja na Šubićevcu 5. travnja, polufinale Kupa s dečkima iz Krešimirovog grada. U Kupu nema popravnog ispita, tu je u svakoj utakmici na snazi ona "biti il‘ ne biti". Dinamov cilj je dvostruka kruna, posrtanje na Šubićevcu bi opet donijelo turbulencije i nemir.

Naravno, u mislima "plavih bluza" jest i posebna želja za revanšom protiv Šibenčana, koji su ih pobijedili u prvenstvu, te zapravo bili začetnici rezultatske krize koja se manifestirala sljedećim porazom od Istre 1961, kao i špekulacijama koje su se odnosile na budući status Čačića.

Međutim, Čačića čeka i posao koji nije fokusiran samo na uvježbavanje momčadi za završnicu sezone. On je u dvostrukoj ulozi, s obzirom na to da je i sportski direktor. Ozbiljan klub, a Dinamo to jest, već mora slagati momčad za iduću sezonu i Čačić je tu jako angažiran.

image

Josip Drmić

GORAN MEHKEK/Cropix

Već smo pisali, obavio je preliminarne razgovore s četvorkom Livakovićem, Petkovićem, Ristovskim i Mišićem, dečkima kojima ugovori imaju vijek trajanja do ljeta 2024. godine. Dogovori još nisu postignuti, ali nada se Čačić da će njegove pregovaračke sposobnosti na koncu uroditi plodom, te da će u suradnji s Upravom uspjeti doći do finalizacije posla, odnosno, da će sva četvorica krucijalnih igrača potpisati nove ugovore, koji će, jasno, morati biti izdašniji nego ovi dosadašnji. To, naime, tako ide.

Neki naši izvori kazuju da će lakše biti u pregovorima s Mišićem i Ristovskim, koji bi po onome što znamo trebali pa gotovo sigurno staviti potpis na nove ugovore. Naravno, treba naglasiti da potpis novih ugovora ne treba značiti da će svi ovi krucijalni igrači duže razdoblje ostati u Dinamu, nisu svi poput Arijana Ademija, koji je u plavom domu ostao punih 13 godina. To se prije svega odnosi na Petkovića i Livakovića, koji bi na ljeto mogli dobiti neke zanimljive ponude. Makar, to se špekuliralo i u zimskom mercatu, pa od toga nije bilo ništa.

Zanimljivo, nisu stigle informacije da je Čačić razgovarao s Josipom Drmićem, modrim napadačem kojemu ugovor također "isparava" u ljeti sljedeće godine. Znači li to da Dinamo s njime neće produžiti ugovor? Po svemu, očito je Drmićev ostanak u plavom domu pod velikim upitnikom. Igrač koji je donio Ligu prvaka, postigao još nekoliko iznimno važnih golova, izgleda nije po volji klupskoj nomenklaturi. Naravno, treba naglasiti da Drmić ima i jedan od boljih ugovora u Dinamu, pa i tu, a ne samo zbog njegovih bolnih koljena, poprilično zapinje.

Linker
25. travanj 2024 17:22