Martin Ojeda (desno)

 JUAN MABROMATA Afp
POSAO GODINE

Modri uspjeli malo sniziti cijenu, doznajemo sve detalje najvećeg ulaznog transfera u povijesti Dinama!

Sve je riješeno, pali su svi mogući dogovori između igrača i Dinama te njegovog bivšeg i novog kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. siječanj 2022. 07:58

Transfer Argentinca Martina Ojede (23) pred samim je završetkom. Točnije, sve je riješeno, pali su svi mogući dogovori između igrača i Dinama, skopljen je i dogovor hrvatskog prvaka s Ojedinim klubom Godoy Cruzom. Ostaje još samo Ojedin potpis na ugovor sa zagrebačkim klubom. Dok se to ne dogodi, moramo napisati da je transfer riješen 99 posto... Onaj “jedan posto” je samo formalnost, ali dok nije gotovo - nije gotovo!

Modri su u konačnici ipak uspjeli smanjiti početnu cijenu koju je izvjesio argentinski klub, u čijem je dresu Ojeda ove sezone zabio dvanaest pogodaka i tri puta asistirao. Startna cijena iznosila je 6 milijuna eura, ali su Argentinci ipak malo popustili, pa će Martin Ojeda na koncu Dinamo koštati 5,3 milijuna eura. To je najveći ulazni transfer u povijesti zagrebačkog kluba. Dosadašnji najveći bio je onaj Marka Roga, kojeg je Dinamo platio Splitu 5 milijuna eura. Ovim transferom, kao i kupovinom Bočkaja (2,2 milijuna eura), maksimirski klub je pokazao svoju moć, pokazao je svim ostalim pretendentima na naslov jake financijske mišiće. Rekli bismo - dodao je gas...

Prema našim saznanjima, dovođenjem Ojede završen je zimski prijelazni rok za Modre kad se radi o ulaznim transferima. Dinamo je doveo dva “kapitalca” za pozicije koje su trebale treneru Željku Kopiću. Naravno, ako se ukaže još neka dobra prilika na tržištu, nije isključeno da se dovede još neki igrač, ali u tom slučaju neće se raditi o transferima tipa Bočkaj ili Ojeda.

image

Petar Bočkaj već je potpisao za Modre

GNK DINAMO

Najbolje odluke

U ponedjeljak će se u plavom domu donijeti mnoge odluke. Tu prije svega mislimo na mogućnost odlazaka nekih igrača u transfernom biznisu ili na posudbu, o vraćanju nekih igrača s posudbi, o tome koga će od mlađih igrača Željko Kopić povesti na pripreme u Rovinj.

Ono što se definitivno zna jest da su Leovac i Moubandje slobodni potražiti novi klub jer su ušli u zadnjih šest mjeseci ugovora. Također je sigurno da Kopić neće previše nakrcavati roster za pripreme jer za to nema potrebe. Vjerojatno će biti priključeni mladi igrači tipa Vasilj i Šaranić, ali, kažemo, odluka o tome još nije definirana. Ideja jest da nema potrebe vraćati igrače koji su na posudbama. To je sasvim pametna nakana jer šteta je vraćati dečke poput, recimo, Antonija Marina ili Ivana Nevistića, koji su standardni u svojim klubovima, a u plavom bi orkestru bili “druge violine”, koje bi po svemu u ovom trenutku samo grijale maksimirsku klupu. Bolje jest da posuđeni igraju i tako se nadograđuju, nego da “trunu” u Maksimiru.

Najbolji primjer za to je, recimo, Josip Šutalo, nadareni modri defenzivac koji je na posudbi u Istri 1961 sjajno napredovao, a po povratku u Dinamo postao jedan od temelja momčadi i uz Luku Ivanušeca najveći plavi eksponat kad se radi o mogućim transferima u velike europske klubove. Drukčiji je primjer slučaj mlađahnog talenta Martina Baturine, koji je još prošle sezone priključen prvoj momčadi, ali u seniorskom pogonu nije dobivao previše prilika. Stoga, o svemu bi trebalo dobro promisliti i donijeti najpametnije odluke za klub...

Također, ovaj tjedan bi se trebao potpisati ugovor s Damirom Krznarom, koji bi uskoro trebao preuzeti drugu momčad. Kad smo već kod toga, mnogi su se pitali kako se Krznar, nakon što je vodio prvu momčad i s njom postizao odlične rezultate koji su kulminirali senzacionalnim izbacivanjem Tottenhama iz Europe, odlučio vratiti u plavi klub kao trener B momčadi.

Naravno da taj potez izgleda iznimno neobično, nakon četvrtfinala Europske lige voditi momčad u Trećoj HNL doista je pomalo groteskno, a naročito kad se uzme u obzir da je Krznar imao ponude, mogao je birati između pozicije sportskog direktora i šefa škole. No, on želi biti trener, odlučan je imati izravnu interakciju s igračima, promovirati neke mlade dečke iz druge momčadi u prvu...

image

Damir Krznar

RONALD GORSIC/CROPIX

Kad se radi o šefu nogometne škole, onda je tome najbliži Tomislav Butina, ta priča također bi se trebala završiti ovaj tjedan i opsežan pogon kojeg je donedavno vodio Željko Kopić dobit će svog novog prvog čovjeka.

Uglavnom, do okupljanja Modrih, a koje je na rasporedu 5. siječnja, saznat ćemo još neke zanimljive priče iz Maksimira. Nisu, naravno, na razini transfera Ojede i Bočkaja, ali će biti vrlo bitne kad se radi o budućnosti kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:10