Daniel Štefulj

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
SAD JE SVE NA NJEMU

‘Moj sin je pokazao kvalitetu! Pa da je nema, ne bi ga ni doveli u Dinamo. Nisam ljut na Krznara, evo zašto‘

‘Bočkaj? Vidite, bit će tu utakmica. Najvažnije je da bude spreman‘, kaže nekdadašnji Modri.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. prosinac 2021. 11:48

Sin Daniel krenuo je putem tate Danijela, u ljeto ove godine na izmaku postao je novi Štefulj u Dinamu. Otac je u dresu zagrebačkog kluba igrao od 1996. do 1999. godine. Daniel je u Dinamo stigao nakon zapaženih prezentacija u dresu Rijeke, očekivalo se da će zauzeti poziciju lijevog beka kod Damira Krznara, alI to se nije dogodilo. Dobio je malu, tzv. “minutažu na kapaljku”. Tek u samom finišu prvenstva je postao ono što se od njega očekivalo, standardni lijevi bek Modrih, a nakon one prve kvalifikacijske utakmice s Valurom na samom startu Dinamovog europskog puta na starokontinentalnoj sceni pojavio se tek u zadnjem okršaju s West Hamom, gdje je bio - jako dobar.

Popričali smo jučer s tatom Štefuljom, koji ove dane provodi u obiteljskom okruženje u svom Nedelišću...

- Bivši profići žive mirno, ha, ha, ha - kaže nam Danijel.

Pokazao je kvalitetu

Pitamo ga kako je vidio svog sina u Dinamu, je li bio razočaran što je imao tako malo minutažu?

- Mi smo svi u obitelji očekivali da zaigra i - proigra! Imao je i peha, koronavirus, pa je bio ozlijeđen... E, sad, zašto nije dobio šansu kad ju je mogao dobiti, to ja stvarno ne znam, trebalo bi to pitati bivšeg trenera Krznara. Svaki trener ima svoje ideje i odabire igrače koji mu odgovaraju, viđenje momčadi. Mi smo bili sretni što trenira, što se oporavio od virusa i ozljede, što je čvrst, što je izdržao tako dugo, a da nije igrao - kaže nam tata Štefulj.

Jeste li bili ljuti na Krznara?

- Ma ne... Trener uvijek odlučuje i odgovoran je za rezultat. Sad mi možemo diskutirati koliko hoćemo, ali Krznar je očito imao svoja razmišljanja i svoju filozofiju. No, kad je u završnici prvenstva dobio priliku, Daniel je igrao dobro. To me navodi na misao da je i prije trebao dobiti priliku.

Veli da je njegov sin klasični lijevi bek koji je svoje kvalitete pokazivao u Rijeci.

- Svoju kvalitetu pokazao je u dresu Rijeke. Pa, zato ga je Dinamo i doveo! Ne bi ga Dinamo doveo da nema kvalitetu, da nije razina za momčad...

image

Antonio Jakoliš i Daniel Štefulj

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Misli li da će kod Željka Kopića sada biti bolje, da će ga novi trener više koristiti?

- Nadam se... Ali, opet, sve je na njemu. Sad su na programu pripreme, siguran sam da će ih Daniel dobro odraditi. Vjerujem da će dobiti šansu, samo je mora iskoristiti.

Da, samo što sad ima opet jedan problemčić. Dinamo je doveo Petra Bočkaja, koji će u najavljenoj plavoj formaciji 3-5-2 igrati na toj lijevoj strani?

- Vidite, bit će dosta utakmica, to je sasvim jasno. Kao što to najčešće bude, uvijek se dogodi neka ozljeda, višak kartona... Bitno jest da Daniel bude sto posto spreman. On je pravi profesionalac, kvalitetno radi, odgovoran je. Obitelj stoji uvijek uz njega, ima apsolutnu podršku. Mi s njime jako puno pričamo, kažemo mu da mora biti mentalno jak, čvrst. Važno mu je da na treninzima uvijek radi na maksimumu, da pokaže to što zna, a zna dosta. Nema druge. Svaki trening mu je novo dokazivanje, baš kao i svaka utakmica. Apsolutno vjerujem u njega.

Spreman za velike stvari

Priča nam da ga obitelj stalno prati, da dolazi na utakmice Dinama.

- Dinamo je - Dinamo! To je naš klub, naravno da pratimo sve što se događa, gledamo utakmice, navijamo. Sve je, zapravo, super kad je u Dinamu. Šteta je što mu se svašta nakupilo otkako je došao u Maksimir, nije imao sreće. Ali, možda je bolje da se sve odigralo sada na početku karijere u Dinamu, nego kasnije. Naravno, bolje da se nisu dogodile te negativne stvari, ali kad već jesu... Daniel ima dugogodišnji ugovor s Dinamom, spreman je za velike stvari i vjerujem da će ih ostvariti - zaključio je tata Štefulj.

Linker
26. travanj 2024 14:59