RONALD GORSIC Cropix
TRENER MILANA

‘Moja se momčad zna ponašati, nećemo igrati na bod protiv Salzburga, a Ante je jak i pametan igrač!‘

Modri će u zadnjem kolu osluškivati i rezultat sa San Sira, Pioli je u tom pogledu beskompromisan
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. listopad 2022. 00:03

Težak poraz Dinamo je doživio na Maksimiru u petom kolu grupne faze Lige prvaka. Milan je s 4:0 slavio protiv Modrih koji su prije dvoboja gajili nade u prezimljavanje u Europi.

Nakon maksimirskog potopa šanse za europsko proljeće u Europskoj ligi svedene su na minimum - Čačićeve bi trupe u posljednjem kolu trebale slaviti protiv moćnog Chelseaja u Londonu, uz poraz Salzburga od Rossonera kojima je za nokaut-fazu Lige prvaka dovoljan i remi na San Siru.

Trener Milana Stefano Pioli je prokomentirao:

- Na početku je bilo teško, no uspjeli smo reagirati. Popravili smo određene pozicije na terenu, konstantno smo bili opasni. Teška utakmica, ali moja momčad me ne iznenađuje jer zna se ponašati.

Milan ima jači autoritet od Dinama.

- To je točno, jasno je isto tako da naš rast mora biti potvrđen protiv RB Salzburga. Moramo odigrati na najbolji način i proći dalje. Imamo četiri pobjede u zadnjim utakmicama te trebamo razmišljati i o prvenstvu. Mi ne možemo igrati utakmicu na remi, moramo dobiti Salzburg, tako razmišljamo.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Nije kritizirao nikoga pa niti De Ketelaerea kojem su talijanski novinari dali lošije recenzije.

- Izašao je samo zato što je imao žuti karton. Inače, kretao se jako dobro, on raste.

Hvalio je Gabbiju koji je igrao vrlo dobro i dao pogodak.

- Imamo skupinu jako dobrih igrača, on je ozbiljan dečki iako je vrlo mlad igrač. Taktički i tehnički je odličan, svaki tjedan radi ozbiljno i profesionalno. On je sretan, a sretan sam i ja.

Kako je vidio Antu Rebića?

- Razgovarao sam ovog ljeta s njim da će morati nekad igrati i na desnoj strani. Pametan je, razumije prostore na terenu, fizički je vrlo jak. Imao je nekih problema s ozljedama, koristim ga desno i lijevo, dobar je na obje pozicije. Naš je plus što imamo fizički moćne igrače - zaključio je Pioli.

Linker
25. travanj 2024 08:39