BORIS KOVACEV Cropix
‘KIPJET‘ ĆE I NA TRIBINAMA

‘Možemo do čuda protiv Dinama! Ostavit ćemo dušu na terenu, ovakve se utakmice igraju jednom u životu‘

U Skoplju očekuju da će uzvratni dvoboj s Dinamom gledati oko 15.000 navijača
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. srpanj 2022. 07:30

Skoplje je u subotu “kipjelo”, živa se u termometru popela iznad 40 stupnjeva Celzija. A “kipjet” će vjerojatno i u utorak, “kipjet” će na tribinama nacionalne Arene Todor Proeski, na uzvratu 2. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka.

Škupi je u prvoj utakmici iznenadio Dinamo u Zagrebu odigravši 2:2, unaprijed otpisani sjevernomakedonski prvak šokirao je Maksimir i pokušat će pred svojim navijačima kreirati senzaciju.

Ulaznice za uzvratni dvoboj u četvrtak su puštene u pretprodaju i cijena je više nego povoljna, u rasponu od 150 do 1000 denara. Odnosno, od 19 do 123 kune. Obična ulaznica stoji 150 denara (19 kuna), VIP ulaznica za južnu tribinu 300 denara (38 kuna), a VIP ulaznica za sjevernu tribinu prodaje se po cijeni od 1000 denara (123 kune). Za razliku od većine stadiona, na ovom su sportskom borilištu golovi postavljeni na istočnoj i zapadnoj strani, pa su tako sjever i jug glavne tribine.

AZ Alkmaar rekorder

Podsjetimo, Škupijev mali stadion (prima oko 6000 gledatelja) ne zadovoljava kriterije UEFA, pa će se uzvrat igrati na nacionalnoj Areni, na stadionu kapaciteta 36.500 gledatelja, a u Škupiju očekuju da će se na tribinama okupiti oko 15.000 gledatelja. Zbog kazne UEFA, Dinamovi navijači ne smiju ići na ovu utakmicu.

image

Goce Sedloski

BORIS KOVACEV Cropix

Cijene ulaznica su, eto, doista pristupačne i za tamošnje ekonomske prilike, no ipak nisu ni blizu najnižih ovoljetnih cijena u europskim klupskim kvalifikacijama. Rekorder je neprijeporno nizozemski AZ Alkmaar, koji je za utakmicu s Tuzla Cityjem u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu u četvrtak, postavio cijenu ulaznica od 50 centa (3,77 kuna)!

Budući da se po pravilima UEFA ulaznice moraju naplaćivati za službene europske utakmice, Nizozemci su odlučili cijenu srušiti gotovo do minimuma, očito u strahu od praznih tribina, procijenili su da anonimni suparnik neće biti magnet za gledatelje. Na kraju je na tribinama bilo oko 9.000 gledatelja, ali momčad iz BiH nije baš bila tako naivna i slaba kako je domaćin očekivao. Ostvario je Alkmaar minimalnu 1:0 pobjedu, pa se neizvjesnost prelila na uzvratni dvoboj na sarajevskoj Grbavici.

No, vratimo se Škupiju. U makedonskim medijima nema previše tekstova o ovom klubu iz skopske četvrti Čair, u kojoj većinom žive Albanci. Pronašli smo tako vijest o možebitnom dolasku Sebastiana Herrere (27), bivšeg igrača Rabotničkog, koji je zadnje dvije godine proveo u mađarskom MTK. Ali, budući da je MTK ispao u Drugu ligu, Herrera je u potrazi je za novim klubom. Škupi pregovara s ovim igračem koji može pokriti lijevi bok, no i u slučaju dogovora, Kolumbijac s putovnicom Sjeverne Makedonije, neće imati pravo nastupa protiv Dinama.

Zato će Plavima opet prijetiti Brazilac Queven (23), strijelac vodećeg pogotka za goste u Maksimiru. Queven je u Škupi došao u siječnju ove godine iz brazilskog Monte Azula i prometnuo se u jednog od najboljih igrača. Uoči uzvrata pouzdani veznjak kaže:

Kvalitetna momčad

- Sad imamo pozitivan rezultat, tih 2:2 donijelo nam je veliku prednost, jer igramo doma. Nadam se punoj Areni i uz naše navijače sve je moguće. Možemo do čuda, vjerujemo u čudo! Dinamo je i dalje favorit, ali i mi smo pokazali da smo kvalitetna momčad. U utorak ćemo dati sve od sebe, “ostavit ćemo dušu na terenu”, jer ovakve se utakmice igraju jednom u životu - rekao je Brazilac.

Linker
04. svibanj 2024 23:02