Zagreb, 150722.
Stadion Maksimir.
GNK Dinamo - NK Lokomotiva, 1. kolo, 1. HNL.
Na fotografiji: navijaci.

 MATIJA DJANJESIC Cropix
LUDNICA ZA MODRIMA

Na Maksimir bi bivšeg kapetana Modrih i njegovu momčad moglo doći vidjeti i više od 10 tisuća navijača

Očito je prošla, iznimno uzbudljiva i neizvjesna sezona, pobudila dodatno zanimanje pristalica nogometa
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. srpanj 2022. 15:42

Do ponedjeljka popodne u Maksimiru su prodali oko 6.000 ulaznica za utakmicu Dinamo - Škupi. K tome, gosti iz Skoplja tražili su 300 ulaznica za svoje navijače, koji će biti smješteni na južnoj tribini. Kad bi se na maksimirskim tribinama u utorak okupilo oko 10.000 gledatelja, bio bi to svakako lijep posjet.

Na dan utakmice ulaznice se mogu kupiti online ili na Ticket pointu kod stadiona od 11 sati. Evo i cjenika pojedinačnih ulaznica za utakmicu Dinamo - Škupi: tribina sjever gore i dolje 60 kuna, tribina zapad gore 80, tribina zapad dolje 100 kuna. I dalje je, napomenimo, aktivna i prodaja godišnjih ulaznica za Dinamove domaće utakmice, na Ticket pointu i na on line servisu ulaznice.hr.

Dinamo je dosad prodao 3.900 godišnjih ulaznica, koje vrijede za sve utakmice u svim natjecanjima na Maksimiru do lipnja 2023. godine. Za utakmicu sa Škupijem stadion će se otvoriti dva sata prije početka dvoboja, u 19 sati, a bit će organizirana i fan zona, kao i prije utakmice s Hajdukom u Superkupu. Fan zona će biti na Sveticama, otvara se u 16 sati.

Svakako veseli podatak da su tribine hrvatskih stadiona bile dobro popunjene na utakmicama 1. kola HNL-a. Najviše je gledatelja bilo na utakmici Dinamo - Lokomotiva, zagrebački je derbi gledalo 4.320 navijača. Gotovo je jednako bio posjećen i dvoboj Istre i Hajduka, na tribinama stadiona u Puli okupilo se 4.246 gledatelja. Slijedi dvoboj Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu (3.590), pa okršaj Varaždina i Slavena Belupa (3.095), a najmanje je ljudi bilo pod Šubićevcem, utakmicu Šibenik - Rijeka gledalo je 1.678 navijača. Ali, treba napomenuti kako je to četvrta najbolja posjećenost na stadionu Šibenika u posljednjih godinu dana, pa onda i ta brojka ima posve drugu težinu...

Nadajmo se da će se i u nastavku sezone nastaviti ove lijepe brojke s prvenstvenog starta, te da oronuli hrvatski stadioni neće zjapiti prazni. Očito je prošla, iznimno uzbudljiva i neizvjesna sezona, pobudila dodatno zanimanje pristalica nogometa, pa iako je na malim ekranima već godinama inflacija inozemnog nogometa, domaći se navijač zaželio domaćeg natjecanja.

Još kad bi stadioni bili uređeni i kad bi barem nudili minimalne komforne uvjete, sigurno bi broj gledatelja bio i veći. Na žalost, po pitanju infrastrukture na europskom smo dnu i neshvatljiv je taj ignorantski odnos države i lokalnih vlasti prema sportu. Ni jedan novi stadion neće ugroziti izgradnju vrtića ili škola, što populisti u svojim sitnim politikantskim borbama nude kao nekakav “argument” zbog kojeg se stadioni ne grade ili ne obnavljaju. Kako stvari stoje, još dugo nećemo dobiti stadion kakav hrvatski nogomet definitivno zaslužuje i ova će sramota potrajati...

Linker
24. travanj 2024 07:20