MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
SADA SE SKORO SVE ZNA

Na Maksimir bi mogla doći i Barcelona! Evo tko sve prijeti Dinamu ako izbjegne poraz u Londonu

Tu su i brojni hrvatski igrači, dva bivša dinamovca Gvardiol i Španjolac Olmo, u Zenitu Lovren...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. prosinac 2021. 00:12

Ako Dinamo prođe dalje kao drugoplasirali u skupini Europske lige, što ćemo znati u četvrtak navečer, u prvoj nokaut rundi igrat će protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka. Dakle, Modri u Londonu ne igraju samo da bi ispunili postavljen klupski cilj i zadržali se u Europskoj ligi nego i za mogućnost da na Maksimir dođe - Barcelona. Već se zna da bi Dinamo bio domaćin u uzvratu.

Barca, koja proživljava teške dane bio bi ipak spektakl najviše kategorije. Makar i bez Messija. Ni ostali potencijalni protivnici nisu nimalo nezanimljivi - RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif, Sevilla i Zenit. U njima su brojni hrvatski igrači, u RB-u dva bivša dinamovca Gvardiol i Španjolac Olmo, u Zenitu Lovren, u Dortmundu Pongračić, u Sevilli Rakitić... Čeka se još jedna ekipa, to će biti slabiji iz dvoboja Atalante našega Pašalića i Villarreala (četvrtak u 19 sati), prošlosezonskog suparnika Dinama.

Po novoj shemi, kako u Europskoj ligi igra 32 kluba, a ne više 48, pobjednici idu izravno u osminu finala, a drugoplasirani i trećeplasirani iz Lige prvaka igraju nokaut fazu u rangu šesnaestine finala, koja se formalno ne zove tako nego preliminarna nokaut runda. Takvu je terminologiju UEFA upotrijebila zato što ne sudjeluju svi u šesnaestini finala... Bitno je da drugi iz Europske lige igraju protiv trećih iz Lige prvaka.

Ako Dinamo završi kao treći u skupini Europske lige ide svejedno dalje, ali u fazu na ispadanje Konferencijske lige. Kako bi ga tamo čekali slabiji suparnici, za ambicije da se prođe još kolo-dva te opet dođe do pravog europskog proljeća, to bi bio lakši put. I realniji. Ali ne toliko unosan niti atraktivan.

Linker
19. travanj 2024 21:54