Boško Šutalo

 FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp
DVOJAC NA RADARU

Na Maksimiru žele dovesti mladog Vatrenog, ali taj bi ih posao trenutno koštao oko četiri milijuna eura

Iako se ime HR reprezentativca već pojavljivalo u kuloarima, taj je posao još uvijek na dugom štapu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. lipanj 2022. 08:09

Dinamo je trenutno brojčano dobro pokriven na svim pozicijama, možda malo "šteka" na bokovima, ali i tu postoje alternativna rješenja među igračima kojima to nisu primarne uloge. No, ako negdje Ante Čačić ima uistinu dovoljno igrača, onda su to stoperska mjesta...

Čak šestorica su trenutno na popisu, uz Josipa Šutala i Bartola Franjića tu su i Kevin Theophile-Catherine, Dino Perić, Rasmus Lauritsen i Emir Dilaver.

Raznovrsna i zvučna ponuda, nema što. Međutim, u Maksimiru znaju da bi se taj popis uskoro mogao promijeniti, da bi jedan ili više stopera mogli ovog ljeta napustiti Maksimir. A opet, ne mora nitko otići.

Dakle, nije tajna da bi, pogotovo nakon odličnih partija u reprezentaciji, mogla doći "nemoralna" ponuda za Josipa Šutala. Dinamo ne želi prodavati mladog stopera, to su u Maksimiru jasno i rekli, međutim, bude li svota oko 15 milijuna eura, tada će ga teško zadržati. Dino Perić je, također, više puta bio blizu transfera, zadnji put prošlog ljeta, odlazak je zaustavila ozljeda. Možda se ovog ljeta i Periću ukaže prilika, a Dinamo mu neće raditi problem stigne li zadovoljavajuća ponuda. Theophile i Dilaver ljudi su u zadnjoj godini ugovora, a znamo što to u nogometu znači. K tome, Francuz ima jedan od najvećih ugovora u Maksimiru, što mu može dodatna otegotna okolnost, odnosno, nije isključeno da će Modri već ovog ljeta tražiti "izlaz". I - tko ostaje? Franjić i Lauritsen, iako ni kod njih ništa ne mora biti sigurno.

image

Dinamo se bacio u potragu za pojačanjima za novu sezonu

DAMIR KRAJAC Cropix

Zato su u Dinamu počeli razmišljati o novim rješenjima među stoperima, a prvo ime koje se pojavilo u javnosti jest Boško Šutalo. Hrvatski U-21 reprezentativac je igrač Atalante, koji je prošlu sezonu odradio na posudbi u Veroni. Bivši igrač Osijeka svakako je zanimljiva, ali zasad i skupa opcija. Naime, Atalanta trenutno za njega traži četiri milijuna eura, a u situaciji kad Dinamo ima šest stopera i još nitko nije otišao, to je za Modre velik novac. Naravno, to se može promijeniti, ako Atalanta spusti cijenu.

Drugo ime koje se spominje kao potencijalna želja jest Toni Bovreković. Nekadašnji Dinamov junior i U-21 reprezentativac, bio je i prošlog ljeta u ozbiljnim kombinacijama za dolazak, štoviše, bio je vrlo blizu Maksimiru, već su mu "tiskali dres". No, ipak je iz Rio Avea otišao u Vitoriju Guimaraes. I igrao je tamo redovito, u Portugalu ga jako cijene, međutim, Vitoria je odlučila ovog ljeta skresati budžet, pa bi većina igrača za kojima postoji potražnja, mogli napustiti klub uz nevelike odštete. Bovreković, navodno, ima ponude i upite iz Portugala i izvan njega, od dobrih klubova, ali kad bi stigla ona Dinamova, možda i ne bi dugo razmišljao. No, zasad su u Maksimiru popunjeni na tim pozicijama i ne žure s dovođenjem novih stopera, ali uskoro će možda zatrebati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:31