Bruno Petković

 GORAN MEHKEK Cropix
OVOGA PUTA - PAMETNIJE

Najljepše vijesti za hrvatskog prvaka: Bruno Petković se vraća, i to puno prije Hajduka!

Dinamo bez njega nije ista momčad, a probleme s realizacijom pod hitno treba srediti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2023. 13:22

Bruno Petković se u srijedu pridružuje treninzima prve momčadi Dinama!

Neće odmah krenuti s treninzima s punim kapacitetom, to bi se trebalo dogoditi u ponedjeljak. Do početka idućeg tjedna Petko će se polako pripremati za normalni trening, za puni pogon. To naravno znači da bi hrvatski reprezentativac mogao zaigrati u još jednom derbiju HNL-a koji slijedi nakon reprezentativne akcije, onom maksimirskom s Osijekom. Tako se barem nadaju u Maksimiru. Njegov povratak trener Jakirović očekuje s velikim nestrpljenjem, jer svi znamo koliko znači Dinamo u napadačkom, golgeterskom smislu, ali i kao jedna od najbitnijih karika na travnjaku.

Vidjeli smo uostalom, kako je modra momčad izgledala bez njega u posljednje vrijeme, kakve je probleme imala s realizacijom. Povratak Petkovića bitan je za Dinamo i zbog činjenice da protiv Osijeka zbog viška kartona neće moći igrati Sandro Kulenović, a Josip Drmić i Mahir Emreli nisu pokazali da su špice koje mogu biti ‘faktor x‘ kad se radi o postizanju pogodaka. Bruno Modrima znači kao gladnom kruh.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Krajem rujna Bruno Petković se ozlijedio na utakmici Konferencijske lige protiv Astane. Modri su tada slavili 5:1, ali ta je pobjeda skupo plaćena ozljedom bedrenog mišića ponajboljeg igrača. Možda bi se oporavio i prije da nije igrao onaj poljudski derbi protiv Hajduka, gdje je još pogoršao ozljedu. A što je još gore, bilo je nevjerojatno da je neoporavljen zaigrao za reprezentaciju Hrvatske protiv Turske 12. listopada. Znamo vrlo dobro da je Petković želio igrati obje utakmice, da ga nosilo srce, a ne pamet.

Međutim, pametniji su trebali biti oni koji odlučuju i koji nisu trebali poslušati njegov ‘zov srca‘. Tako da se oporavak Petkovića protegao eto, skoro dva mjeseca. U kojem razdoblju je Dinamo uredno slagao loše rezultate, uhvativši i najgori niz od 1992. godine. No dobro, ponekad se uči i na svojim greškama, ovoga puta trener Modrih Sergej Jakirović sve je iskomunicirao s izbornikom Zlatkom Dalićem, pa ovoga puta Petko neće participirati u reprezentativnim akcijama protiv Latvije i Armenije. U međuvremenu plavi napadač je i dva puta bio u Beogradu, mislio jest da će mu pomoći Marijana Kovačević, žena koju vole sportaši i koja liječi alternativnim metodama.

U petnaestak godina prakse u njezinoj ordinaciji bili su Luka Modrić, Diego Costa, Robin van Persie, Frank Lampard, Wayne Rooney, pa čak i Cristiano Ronaldo, a početkom godine spasila je Novaka Đokovića i spremila ga za Australian Open, koji je i osvojio. Međutim, kod Petka očito nije bilo većih pomaka kod oporavka, jer na koncu nije bio spreman za igru od kraja rujna. A nije još niti sada, jer se tek čeka da se u ponedjeljak priključi treninzima s punim kapacitetom. Što bi trebalo biti dovoljno da zaigra protiv Osječana, u još jednoj iznimno značajnoj utakmici za Modre. Zapravo, sve Dinamove utakmice do konca prvog dijela sezone su bitne, možemo kazati krucijalne. Ne smije se izgubiti korak s Hajdukom i Rijekom u HNL-u, preko Astane i Ballkanija ide se u potragu za europskim proljećem.

Modre nakon reprezentativne stanke čeka, dakle, okršaj s Osijekom na Maksimiru, potom gostovanje kod Slaven Belupa, pa još dva domaćinstva, prvo Rudeš, a potom i veliki okršaj s Hajdukom u Zagrebu 17. prosinca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 11:46