GORAN MEHKEK/Cropix
POVRATAK KAPITALCA

Najveći dobitak za Dinamo: Oporavljeni Petković konkurira za veliki okršaj na Maksimiru

Osim Petkovića, za utakmicu s Osijekom u konkurenciji bi trebao biti i Mauro Perković
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. studeni 2023. 20:37

Nakon slobodnog vikenda, Dinamovi su se nogometaši u ponedjeljak prije podne opet okupili na treningu u Maksimiru. Stižu dobre vijesti u svezi oporavka ozlijeđenih Brune Petkovića (mišić) i Maura Perkovića (gležanj), ne bude li nekih nepredviđenih okolnosti i dodatnih komplikacija, obojica bi, kako sad stvari stoje, trebali kandidirati za subotnji dvoboj s Osijekom u Maksimiru.

Jasno je da nakon oporavka neće biti u idealnom stanju, posebno Petković, koji je posljednju utakmicu kao zdrav igrač odigrao prije dva mjeseca, protiv Astane u Zagrebu (21. rujna). Tada je postigao dva pogotka iz kaznenih udaraca, ali se i ozlijedio, pa je bio zamijenjen u 73. minuti. Nakon toga je preskočio utakmice s Rudešom i Ponikvama (kup), da bi u splitskom derbiju protiv Hajduka bio zamijenjen zbog obnovljene ozljede mišića u 44. minuti.

Potom je preskočio okršaje s Ballkanijem i Istrom, ali je na reprezentativnoj utakmici protiv Turske (12. listopada) ušao u igru u 63. minuti i u tih je posljednjih pola sata opet obnovio ozljedu istog mišića. I došao je “pred zid”, nakon obnavljanja i pogoršanja ozljede, definitivno je ovih pet i pol tjedana morao mirovati kako bi napokon zaliječio tu ozljedu. I čini se da je sad sve u redu, Petković je počeo trenirati sa suigračima, vidjet ćemo hoće li ga, i s kakvom minutažom, trener Sergej Jakirović koristiti u subotnjem okršaju protiv Osijeka.

Pobjede su imperativ

Petkovićev povratak neprijeporno će biti najveći dobitak za Plave uoči naporne i zahtjevne završnice, a ovih će se dana vidjeti i u kakvom će se stanju s reprezentativnih akcija vratiti Baturina (A reprezentacija Hrvatske), Vidović (mlada selekcija Hrvatske, do 21. godine), te Ademi (Sjeverna Makedonija), Emreli (Azerbajdžan), Moharrami (Iran) i Sučić (mlada selekcija Bosne i Hercegovine, do 21. godine)

Do kraja jeseni, Dinamo će odigrati još šest utakmica, četiri prvenstvene i dvije u skupini C Konferencijske lige. U ta 22 dana, od subote, 25. studenoga, pa do nedjelje, 17. prosinca, Plavi će tražiti svih šest pobjeda kako bi maksimirski Božić, nakon turbulentnog prvog dijela sezone, ipak bio dočekan u dobrom raspoloženju.

Pobjede su, dakle, imperativ, a ta teška serija utakmica, ponovimo to, počinje u subotu, kad u Zagreb dolazi Osijek (17.30 sati). Potom Dinamovi nogometaši putuju u Kazahstan, u četvrtak (30. studenoga) igraju protiv Astane. Četiri dana kasnije, u ponedjeljak (4. prosinca), slijedi još jedno neugodno gostovanje, ovaj put prvenstveno, u Koprivnici protiv Slavena Belupa.
Nakon toga, Dinamo će u subotu (9. prosinca) ugostiti nogometaše Rudeša, a pet dana kasnije, u četvrtak (14. prosinca), u Maksimir dolazi kosovski Ballkani.

Dinamu su za prezimljavanje u Europi, podsjetimo, potrebne pobjede protiv Astane i Ballkanija, s tih bi šest bodova zasjeo na drugu poziciju, iza nedostižne Viktorije iz Plzena, te bi se plasirao u šesnaestinu finala Konferencijske lige. I kao drugoplasirana momčad iz svoje grupe, igrao bi protiv neke trećeplasirane momčadi iz skupina Europske lige (15. i 22. veljače 2024. godine), za proboj u osminu finala.

Napokon, na oproštaju s prvim dijelom sezone, u Maksimir dolazi Hajduk. Derbi je na rasporedu u nedjelju, 17. prosinca (17.15 sati), rezultat te utakmice u mnogome će utjecati na ozračje u zagrebačkom i splitskom klubu tijekom zimske stanke, ali će i usmjeriti drugi dio prvenstvene utrke...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 01:24