GORAN MEHKEK Cropix
KAKO DALJE?

Nakon odlaska Šimića moglo bi doći do nove zavrzlame u Maksimiru, oko ključnog pitanja vlada velika podjela

Umjesto Darija Šimića, zasad nitko neće preuzeti poslove oko sportskog sektora, ostala je Uprava od tri člana
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2023. 21:37

Tijekom sastanka Izvršnog odbora, koji se održao u utorak, neopozivu ostavku u hrvatskom nogometnom prvaku Dinamu podnio je Dario Šimić, proslavljeni hrvatski reprezentativac.

Tako je Šimić na toj dužnosti boravio tek sedam mjeseci, a obnašao je dužnost člana Uprave zadužene za sport. Odlazak Šimića se dogodio nedugo nakon dva teška poraza, prvo u domaćem derbiju u Splitu protiv Hajduka (0-1), a potom i na gostovanju kod kosovskog Ballkanija (0-2) u dvoboju Konferencijske lige.

Premda se stekao dojam kako se atmosfera u Dinamu smirila nakon poraza kod Ballkanija, budući da se nije dogodila ni smjena trenera Sergeja Jakirovića, sada se ipak dogodio Šimićev odlazak.

Zanimljivo u danima koji su prethodili prvom sastanku novoizabranog Izvršnog odbora, do nas su stizale informacije da će se priče o mogućoj Šimićevoj smjeni primiriti jer predsjednik Mirko Barišić nije bio sklon da se Šimić pošalje u povijest, želio je da se kako se to kaže, ‘glave drže skup‘. Želio je zajedništvo, a ne nove turbulencije u klubu.

Međutim, sve je presjekao Šimić koji je podnio neopozivu ostavku, te se spustio niz maksimirske stepenice. Izvori iz Izvršnog odbora kazali su nam da je dao ‘korektnu ostavku‘, te da je svima u Izvršnom odboru bilo jasno da on nije jedini krivac za sportske rezultate koji nisu u Dinamu bili dobri, odnosno nisu bili onakvi kakvi su se očekivali. Jednostavno, netko je morao ispasti Pedro, a onda je meta koju je bilo najlakše pogoditi bio upravo - Šimić!

image
HRVOJE JELAVIC/PIXSELL Pixsell

Nije se snašao, nije imao podršku, pa je očito sam procijenio da mu je najbolje otići. Ipak, neki članovi IO-a misle da veliku krivicu snosi i bivši trener Igor Bišćan, koji je inzistirao na dolasku nekih igrača, a neke nije želio.

Predstavnici navijača u Izvršnom odboru, Ivan Nauković i Dubravko Skender, prema našim izvorima, dali su podršku Šimiću, njima nije bilo svejedno kad je podnio ostavku. Ostali članovi Izvršnog odbora su uglavnom - šutjeli. Šimić je kazao da će uvijek ostati dinamovac i da je on tu ako će nešto trebati.

Umjesto Darija Šimića, zasad nitko neće preuzeti poslove oko sportskog sektora, ostala je Uprava od tri člana. O novom sportskom direktoru se nije raspravljalo jer ima dovoljno vremena do zimskog mercata. Konačno, kad se radi o transferima i igračima, tu će odlučnu ulogu ionako imati Sergej Jakirović.

Na Izvršnom odboru razgovaralo se i o novom Statutu. Bili su na Izvršnom odboru, osim članova Uprave i članovi Nadzornog odbora, Ognjen Naglić, Saša Pavličić Bekić i Zdravko Kačić. Izvršni odbor će na svojem sljedećem sastanku u studenom raspravljati i o prijedlogu novog Statuta, koji bi se onda trebao usvojiti na Skupštini u prosincu. U utorak ga je Izvršni odbor dobio na uvid, a mora se na njega očitovati za mjesec dana s primjedbama. Međutim, tu će također biti poprilične zavrzlame. Naime, predstavnici navijača su rekli da je novi Statut želja navijača, međutim, od nekih članova IO-a su dobili odgovor da nisu navijači samo oni sa sjeverne tribine. Oko Stauta je velika podjela, naime, izgleda da se većina u Izvršnom odboru ne slaže da 28 zastupnika bira na izborima... Tu bi moglo biti daljnjih problema.

Razgovaralo se i o stadionu. Izvori iz Izvršnog odbora su nam na tu temu kazali - "mi to ne nećemo doživjeti, ali neće niti oni mlađi, živimo u svijetu varalica". U prijevodu, natežu se dalje država, grad i crkva, nema pomaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 04:27