Mirko Barišić i Nikola Hanžel

 FOTO: Profimedia, Cropix/ilustracija: SN
BURNO NA MAKSIMIRU

Nakon višesatne drame odgođena povijesna odluka, Barišić izgubio živce, Dinamu prijeti politička blokada!

Saznali smo da je Nikola Hanžel, koji se nametnuo kao jedna od bitnih figura Dinama, zapravo ‘izvisio‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. studeni 2023. 22:14

Dogovorili smo se da se ništa nismo dogovorili! Tu smo informaciju dobili nakon četverosatnog Izvršnog odbora Dinama. Četiri sata rasprave i - ćorak. E, moj Dinamo! Bilo je, shvatili ste, jako uzbudljivo na sastanku Izvršnog odbora u ponedjeljak, ali na kraju se nije dogodilo ništa.

Sljedeći je sastanak Izvršnog odbora u subotu kad bi trebala biti donesena konačna odluka o prijedlogu novog Stauta. Međutim, to je realno teško očekivati, jer predstavnici navijača s jedne, te Mirko Barišić i ekipa s druge strane, na jako su suprotstavljenim stranama. Izgleda da neće biti dogovora ni u subotu. Jer predstavnici navijača inzistiraju na skupštinskom rasporedu 28+28+3+1, dok Barišićeva struja inzistira na priči 40+20.

Neki izvori kažu da je navodni prijedlog, kompromisna ideja, da na kraju bude raspored 35+25. To je navodni prijedlog predstavnika navijača. Uz dodatak da predstavnici navijača u Izvršnom odboru imaju četiri predstavnika umjesto dva kao do sada, a predsjednik bi imao osam plus jedan. Saznali smo da je Nikola Hanžel, koji se nametnuo kao jedna od bitnih figura Dinama, zapravo ‘izvisio‘. Makar o svemu se tome treba još raspraviti u subotu. Čuli smo da je u jednom trenutku poprilično iznervirani Barišić kazao predstavnicima navijača:

- Dobro onda, vi preuzmite klub, evo vam ga!

Međutim, predstavnici navijača su mu odgovorili...

- Nećemo mi preuzeti klub. Mi samo želimo da bude onako kako smo se dogovorili.

Skupština Dinama održat će se 21. prosinca. Ako u subotu ne dođe do dogovora oko novog Statuta, Skupština će se održati po starom Statutu. Međutim, to je onda problem, jer se u ožujku - kad istječe mandat toj Skupštini i predsjedniku - može dogoditi da Dinamo dobije prisilnog upravitelja, te da se onda raspuste sva tijela zagrebačkog kluba. A pitanje jest hoće li u prosincu uopće biti kvoruma?

Dinamo je pred političkom blokadom. Dakle, nisu dobra vremena za zagrebački klub. Bliži li se kraj Barišiću i njegovoj kliki? Izgleda da stvari tako stoje, makar nikad nemojte zaboraviti da uvijek može doći do preokreta. Predstavnici navijača ne žele popustiti, više ih ne zanimaju nikakve igre, oni su klubu zapravo poslali ultimatum. Nema više igrica, gospodo, na vama je...

Baš nas zanima ta subota. U utorak Dinamo putuje u Astanu i tamo će oni koji će biti u avionu raspravljati o sastanku u subotu. Međutim, nemaju baš manevarskog prostora. Makar, navodno bi Barišić mogao pristati na prijedlog predstavnika navijača...

Kako je išla sva ta priča? Bilo je to uzbudljivo poslijepodne i večer u Dinamu. Dakle, toliko očekivani sastanak Izvršnog odbora trebao je početi u 17 sati...

- Još se skupljamo...

Ta nam je informacija sletjela negdje tri minute prije najavljivanog početka od informatora s još jednog skupa modrih ‘izvršnjaka‘. Vrijeme je prolazilo i onda stiže druga poruka.

- Počelo je...

U Plavom domu najavili su da neće biti nikakvih izjava nakon sastanka, makar bi naravno bilo normalno da se oglasio predsjednik Mirko Barišić. Ali dobro, ako u Plavom domu misle da to ne bi trebalo biti tako, poštujemo.

I tako, krenulo je dopisivanje preko poruka s bitnim ljudima koji su bili na sastanku. Nažalost, tako to ide u današnjem Dinamu, žele se oni koji odlučuju sakriti u neku mišju rupu, ne žele imenom i prezimenom u javnost, ali ipak žele da se zna što se događa u klubu. Barem nešto. Nakon otprilike sat vremena sastanka, eto nove poruke...

- Nema nikakve odluke... Znaš, nije lako... Možda i neće biti nikakvog konkretnog zaključka. Lome se koplja oko prijedloga novog Statuta. Nije to laka odluka, možda će imati povijesne konture.

Drama... Definitivno drama. To je bilo jedino objašnjenje događaja u Dinamu. Ili možda Monty Python? Ili možda Only Fools and Horses? Del Boy i Rodney? Baš smo o tome razmišljali.

Onda je stigla informacija da je sastanak Izvršnog odbora napustio Vladimir Gašparović, te da se na istom nije pojavio Ivica Cvitković, nije bilo niti Damira Najmenika. Drama je, eto, trajala četiri sata. Traje i dalje, s nestrpljenjem se očekuje i subota.

Bilo je govora o novom sportskom direktoru. Iskristalizirala su se četiri imena, ali nitko nije kazao koja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 06:10