OZAN KOSE Afp
MODRI GA VEĆ ZNAJU

Napravio nered u Parizu, Tuchela doveo do ludila, a sada u ključnom trenutku dolazi na Maksimir

Dinamo je saznao suca za susret protiv Qarabaga koji je na rasporedu u utorak od 21 sat na Maksimiru
Piše: SNObjavljeno: 18. kolovoz 2024. 12:16

Dinamo je saznao suca za susret protiv Qarabaga koji je na rasporedu u utorak od 21 sat na Maksimiru. Prvu utakmicu play-offa Lige prvaka sudit će Šveđanin Glenn Nyberg kojeg Modri sad već dobro poznaju.

Dinamu je Šveđanin sudio u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2021. godine u utakmici drugog pretkola na Cipru u kojoj je Dinamo s minimalnih 1:0 pobijedio Omoniju i plasirao se u idući krug kvalifikacija.

Iste godine sudio je i utakmicu petog kola Europske lige u kojoj je Dinamo igrao protiv Genka i na Maksimiru remizirao 1:1. Tada 33-godišnjem Nybergu je to bila tek četvrta utakmica u skupini Europske lige koju je sudio u karijeri.

Godinu dana ranije, 2020. godine, sudio je i Dinamovoj mladoj ekipi na Final Eight turniru Lige prvaka kada su Modri poraženi od Benfice s 1:3.

Tuchel dobio slom živaca zbog ‘dječje pogreške‘

Nyberg je sudio i na Euru i na Olimpijskim igrama, a u travnju ove godine kritizirao ga je Thomas Tuchel koji je u to doba vodio Bayern. Nyberg je sudio susret Bayerna i Arsenala u četvrtfinalu Lige prvaka.

Golman Arsenala David Raya je izveo loptu i dodao ju kratko do Gabriela koji ju je uzeo u ruke i krenuo ponovno izvoditi gol aut. Svi na Bayernovoj klupi su skočiti i tražili penal, no Nyberg nije ni trepnuo.

- Znam da je to luda situacija, ali stavili su loptu na pod, on je dao znak, golman je dao loptu braniču koji ju je uzeo u ruke. Ono što nas najviše ljuti je objašnjenje na terenu. Rekao je našim igračima da je to dječja pogreška i da neće dati penal za to u četvrtfinalu. To je užasno, užasno objašnjenje. On sudi ruke. Dječja pogreška, odrasla pogreška, svejedno je. Ljuti smo jer je to velika greška na našu štetu - rekao je tada Tuchel.

Razloga za ljutnju su imali i u Arsenalu. Bukayo Saka je pred sami kraj utakmice izbio sam pred Manuela Neuera koji ga je zakačio i srušio na pod. Svi su pogledali u Nyberga, ali on nije sudio penal što je razbjesnilo sve u Arsenalu.

image

Glenn Nyberg

Eurasia Sport Images/imago Sportfotodienst/profimedia

Napravio ‘nered‘ na Olimpijskim igrama

Maroko je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu pobijedio Argentinu s 2:1. Maroko je vodio 2:0, a Argentina smanjila zaostatak. Sudac Glenn Nyberg utakmicu je produžio zbog brojnih simulacija čak 15 minuta, a kako se i produžetak razvukao zbog krađe vremena, Nyberg je i to produžio, a onda se u 106. minuti dogodio cirkus. Argentina je zabila za izjednačenje, Medina je bio strijelac i marokanski navijači utrčali su u teren.

Nastala je opća strka, letjelo je sve i svašta, a publika je preko ekrana upozorena da napusti stadion. VAR je provjeravao gol Argentine i utvrdio da nije regularan zbog položaja Aminea, ali se nisu usudili donijeti odluku dok su navijači bili u ekstazi. Tek kada se situacija primirila, dva sata nakon utakmice odlučeno je da je bilo zaleđe, da se gol Argentine poništava i da je konačni rezultat 2:1 za Maroko. Taj ‘prljavi‘ posao morao je obaviti VAR sudac Talijan Valeri, a Nyberg nije imao snage to priopćiti Argentincima.

Izbornik Javier Mascherano bio je u šoku.

- Ne mogu objasniti što se dogodilo. Proveli smo oko sat i pol u svlačionici. Marokanski igrači nisu htjeli igrati, mi nismo htjeli nastaviti, a navijači su nas gađali stvarima. To je najveći cirkus koji sam u životu vidio, ne znam zašto su gledali predstavu sat i 20 minuta. Ako postoji ofsajd kod Medininog gola, idemo dalje, neka se utakmica nastavi zamahom koji imamo. Nema smisla žaliti se, ne volimo da se ovakve stvari događaju, ali moramo okrenuti stranicu, tražiti pozitivne stvari i tražit ćemo dvije pobjede koje su nam potrebne da se kvalificiramo dalje - poručio je Mascherano.

Linker
18. kolovoz 2024 12:16