0,8 milijuna eura vrijednost je Jurića prema portalu TM

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MODRI POVRATNIK

‘Ne mogu reći da sam razočaran, pa ovo je Dinamo! Mi možemo dobiti sve utakmice do kraja sezone‘

Deni Jurić zaliječio je ozljedu i ponovno je spreman ‘potući‘ se za mjesto u plavom napadu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. ožujak 2022. 22:59

Deni Jurić igrao je ove sezone 20 utakmica za Dinamo, postigao je dva pogotka (HNL i Kup), ukupno 972 minute proveo je na terenu. Kako bi na temelju tih podataka opisao svoj dosadašnji boravak u Dinamu?

- Generalno gledajući na sve, zadovoljan sam s obzirom na sve što se događalo. Nije bilo lako samo tako priključiti se Dinamu. Svi znamo kakav je to veliki klub i kakva je ovdje konkurencija. Kad sad pogledam brojke i vidim da sam odigrao 20 utakmica za Dinamo, to zaista nije mala stvar. Nakon kratke prilagodbe stvarno sam dobro krenuo i bio sam jako zadovoljan svojim igrama, ali onda se dogodila ta ozljeda u Koprivnici, koja me dosta izbacila van pogona. Taman sam se izborio za poziciju i onda mi se dogodi ozljeda. To je tako u nogometu. Moje je da se vratim u formu što prije i da napredujem iz dana u dan - kazao je za uvod Jurić.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Jeste li možda malo razočarani? Jeste li očekivali više? Iz Šibenika ste došli kao napadač, koji je trebao trpati mreže suparnika?

- Ne mogu reći da sam razočaran. Svatko tko razumije nogomet zna da nije isto igrati u Šibeniku ili u Dinamu. Ovdje je konkurencija ogromna. Pogotovo u napadu. Naravno, i drugačiji je način igre ovdje nego u Šibeniku. Čast mi je da mogu igrati i učiti od takvih suigrača, ali isto tako vjerujem u sebe i vjerujem da mogu više i bolje. S obzirom na to da sam se priključio ekipi nakon par početnih kola prvenstva, mogu reći da sam se dosta dobro snašao. Nakon prve ozljede uspio sam se vratiti i odraditi odlične pripreme, a onda ponovno peh i ponovno ozljeda. Ali, to je sada iza mene. Okrećem se budućnosti i novim izazovima. Trudim se, treniram, samo tako mogu napredovati.

Trebam se pokazati šefu

Što sad očekujete do konca prvenstva? Mislite li da ćete imati veću minutažu, postići još koji pogodak? Koji vam je plan, kako se izboriti za svoju poziciju u vrhu napada?

- Moje je da radim 120 posto na treningu, da gazim i da pokažem šefu da zaslužujem veću minutažu. Kad uspijem dobiti veću minutažu i ulovim neki kontinuitet, uvjeren sam da će i golovi doći. Pokazao sam i na početku da kada uspijem uloviti kontinuitet i formu mogu pomoći Dinamu, bilo to golovima ili asistencijama ili samo igrom. Bitno je da momčad pobjeđuje i da obranimo naslov prvaka.

Kako gledate na činjenicu da Dinamo ne zabija previše pogodaka u posljednje vrijeme, čak ne stvara niti previše prilika? A kvaliteta u napadu postoji?

- Istina je da smo malo zakazali u napadu. Naravno da svi očekuju od nas napadača da zabijamo više i da kao momčad trebamo postizati više pogodaka. I druge velike ekipe znaju upasti u neku vrstu krize. Nije to nikakva velika stvar. Znamo tko je i što je Dinamo, da uvijek igramo napadački nogomet. Na žalost, nije lako, pogotovo u današnjem HNL-u, postizati dva, tri ili više pogodaka na utakmici. Kvaliteta lige je odlična, ali vjerujem da će se i nama otvoriti i da ćemo krenuti više zabijati. Imamo sada kratku reprezentativnu pauzu u kojoj se maksimalno želim pripremiti, ali i odmoriti, da što spremniji, i ja i svi ostali, uđemo u završnicu prvenstva.

Hoće li Dinamo morati više zabijati do kraja prvenstva ako želi osvojiti naslov ili će, pak, biti dovoljna dobra igra obrane?

- Ne možemo se oslanjati samo na jedan aspekt igre. Kažu da je obrana najbolji napad i sigurno da nas veseli što smo u obrani jako dobri, ali moramo i mi naprijed upregnuti. Vjerujem da možemo i da ćemo do kraja prvenstva gledati onaj pravi Dinamo. Neki igrači nam se vraćaju u kadar. Prvenstveno tu mislim na kapetana Ademija, s kojim smo sigurno puno jači. Vjerujem u našu kvalitetu i da ćemo to na kraju i pokazati tamo gdje je najbitnije, a to je na terenu.

Ako smo mi pravi...

Do kraja prvenstva igrate još devet utakmica, dva puta s Hajdukom, po jednom s Rijekom i Osijekom? Hoće li prvenstvo odlučiti ti derbiji ili ipak i onih ostalih pet utakmica?

- Ne bih htio izdvajati niti jednog protivnika. Svaka utakmica nosi tri boda i to nam mora biti cilj. Nema laganih utakmica što možemo vidjeti svakog vikenda. Moramo biti na sto posto svojih mogućnost u svakoj od tih utakmica.

Može li Dinamo pobijediti u svih tih devet utakmica?

- Vjerujem da možemo. Ipak smo mi Dinamo i svaku utakmicu idemo na pobjedu i po tri boda. Sigurno da neće biti lagano, ali ako smo mi pravi, onda vjerujem da možemo.

Koja će vam utakmica do kraja biti najteža?

- Ne želim izdvajati niti jednu. Sve će biti jednako teške, pogotovo kad pogledamo tablicu i vidimo koja je gužva na vrhu. Nemamo pravo na kiks i zato su nam sve utakmice iznimno važne i u svaku ćemo ući maksimalno fokusirani i motivirani kako bismo došli do tri boda - zaključio je Jurić.

Odgovara mi ovaj Kopićev sustav

Odgovara li vama kao napadaču ovaj sustav 3-5-2?

- Pa, odgovara mi. Osobno mi odgovara da imam još jednog napadača uz sebe. Puno je tu kretanja, dubine, prilaza presinga... Ali, generalno mogu reći da mi se sviđa.

JURIĆ ZA DINAMO

u ligi 11 utakmica/1 gol

u kupu 1 utakmica/1 gol

u Europi 4 utakmica/0 golova

JURIĆ ZA ŠIBENIK

u ligi 36 utakmica/11 golova

u kupu 1 utakmica/1 gol

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 19:25