DAMIR KRAJAC Cropix
ANTE ČAČIĆ

‘Nećemo dopustiti nikome da se čupa na Dinamu, učinit ćemo sve da pokažemo snagu, HNL je prioritet‘

‘Potrebno je imati visoki intenzitet da bismo se adaptirali na ono što nas čeka u Milanu‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. rujan 2022. 18:22

Ante Čačić vraća se u Veliku Goricu gdje je na proljeće pobjedom otvorio svoj drugi trenerski mandat u Dinamu. Golom Ademija za 1:0 u završnici...

- To mi je drago sjećanje, moja prva utakmica, momčad je bila dosta poljuljana. Gorica je, pak, bila u boljem stanju nego što je sad. Ipak smo tada uspješno apsolvirali teško gostovanje. Svaka je utakmica posebna, a ova nam dolazi nakon teškog europskog iskušenja. Stalno ponavljam da nam je zaista prioritet nacionalno prvenstvo i da ćemo učiniti sve da pokažemo svoju snagu. Igrači su u dobrom raspoloženju, nadam se da će isto tako biti dobar i bodovni učinak. Respektiramo domaćina koji je iznenađujuće na ovoj poziciji jer njihova je kvaliteta puno bolja nego što to pokazuju trenutačni rezultati. Ipak, držim da nećemo dozvoliti da se na Dinamu itko “čupa”, sve naše misli usredotočene su na tu utakmicu - kazao je Čačić.

Rotirat će ekipu, dati šansu nekima koji nisu bili u prvom planu u utorak i pretpostavljamo vratiti se na raspored s četvoricom u obrani.

- I dalje su izvan stroja ozlijeđeni Boško Šutalo i Luka Menalo koji ima problem s butnim mišićem. Očekujem da će Menalo nakon reprezentativne stanke biti u momčadi.

Gorica se nada iznenađenju...

- Gorica će na domaćem terenu biti maksimalno motivirana. Puno je lakše kad nemaš imperativ kao što im je sad slučaj protiv Dinama nego kad se od tebe očekuje pobjeda. Oni će sigurno stajati u niskom bloku, čekat će i učiniti sve da nas osujete u našim nastojanjima da dođemo do pogotka. Postavit ćemo se tako da nam ovakvi dvoboji posluže kao priprema za europska iskušenja jer se objektivno nemamo vremena pripremati osim na samim utakmicama. Dakle, potrebno je imati visoki intenzitet da bismo se adaptirali na ono što nas čeka sljedeće srijede u Milanu - zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:03